Maand: juni 2015

Laatste spreekuur voor de zomervakantie

Ben je asielzoeker of vluchteling en wil je graag Nederlands leren, kom dan op dinsdag 30 juni tussen 10 en 12 uur langs op ons laatste inloopspreekuur voor de zomervakantie. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden om les te krijgen bij Taal aan Zee. Op de centrale locatie aan de Brouwersgracht biedt Taal aan Zee speciaal voor asielzoekers en vluchtelingen Nederlandse les…

De toetsweek is begonnen! Succes cursisten (en docenten)!

De toetsweek is begonnen! Succes cursisten (en docenten)! – 162 cursisten doen de (leerstofonafhankelijke) trajecttoetsen NT2 van ICE, waarbij het niveau NT2 wordt bepaald; – bij 45 cursisten worden Alfa-toetsen afgenomen (om te kijken hoe ver de cursist gealfabetiseerd is); – 33 cursisten die pas in een groep zitten (bijv. twee maanden) doen hoofdstuktoetsen; – 40 cursisten doen Engelse voortgangstoetsen.

Taalcafé gaat niet door

Beste taalvrijwilliger, We merken dat deze tijd voor veel mensen een drukke periode is. Het taalcafé van 2 juli (donderdag aanstaande) komt daarom te vervallen. Na de zomervakantie ontvang je meer informatie over het volgende taalcafé.

Nieuwe vrijwilligersvacatures! 

Vrijwilligers gevraagd voor een aantal leuke, nieuwe vacatures bij Taal aan Zee! Wie komt ons team van vrijwilligers in de wijk versterken? Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende vacatures: Vacature vrijwilliger intakes thuisles Vacature vrijwilliger matching leskoppels Vacature vrijwilliger begeleiding leskoppels Kijk hier voor meer informatie over het vrijwilligerswerk bij Taal aan Zee!

Artikel taalcoach Marit Maij in Neerlandia

Tweede Kamerlid Marit Maij geeft als vrijwillige taalcoach iedere week Nederlandse les bij Taal aan Zee. Ze geeft de les thuis bij een geïsoleerde, anderstalige vrouw in Den Haag. Ze heeft hierover – en over laaggeletterdheid – een mooi artikel geschreven in de nieuwe Neerlandia, een uitgave van het Algemeen-Nederlands Verbond.