Den Haag in actie voor taal

Door: Ingrid Suasso

Op 4 september start de Week van de Alfabetisering. In het hele land zijn er tal van activiteiten om het belang van de bestrijding van laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. In Den Haag wordt de week spetterend geopend met een wandeling van een bonte stoet mensen met ballonnen en een draaiorgel langs verschillende locaties in het centrum waar taalactiviteiten of toeleiding naar deze activiteiten plaatsvinden.

De activiteit wordt georganiseerd door het Taalketenoverleg en start die maandag 4 september om 10 uur op de Brouwersgracht 50. De nieuwe wethouder van Onderwijs, Saskia Bruines zal de openingshandeling verrichten. Rond 10.30 vertrekt de stoet om rond 12.30 uur te eindigen in de Centrale bibliotheek waar een gratis lunch verzorgd zal worden en er tevens een taalinformatiemarkt zal plaatsvinden. Bij iedere locatie die we aandoen staan mensen klaar om aan te haken zodat we met een grote stoet eindigen in de bibliotheek.

Onderweg willen we zoveel mogelijk mensen attenderen op het belang én de mogelijkheden van het leren van Nederlands. Het idee is dat er zoveel mogelijk ‘ervaringsdeskundigen’ meelopen, dus cursisten en deelnemers, die aan anderen kunnen vertellen hoe belangrijk het is om Nederlands te leren. Het belooft een gezellige wandeling te worden waarbij onderweg het Nederlands flink geoefend kan worden. Een leuke activiteit dus om met je cursisten, deelnemer(s) of maatje aan mee te doen. Eind augustus volgt het definitieve programma.