Een geslaagde wereldreis door eigen stad!

Door: Eline van Oord

Op zondag 19 maart kon iedereen een Wereldreis door eigen stad maken met drie routes langs bijzondere en kleurrijke locaties in en rondom het centrum van Den Haag. Moskeeën, kerken, hindoetempels maar ook bijzondere restaurants en maatschappelijke organisaties zetten hun deuren open. Zo ook Taal aan Zee en Mondriaan Taal+ school.

Het begon stilletjes, maar al snel werd het gezellig druk. Er zijn 130 gasten geweest. Veel gasten deden mee aan de Total Physical Response workshops die in het Zweeds werden gegeven door Inge Barnhoorn en, voor het eerst, ook in het Turks door Fatma Ekren. Bij Mondriaan konden de gasten een inburgeringsexamen doen op een PC. De ingewikkelde vragen vielen sommigen die in Nederland geboren waren zelfs tegen.
Er waren de hele middag vrijwillige taalmaatjes en taalcoaches aanwezig die goed hebben geholpen. Hartelijk dank daarvoor.

Kijk hier voor een korte impressie van de middag.

In de media

Ter voorbereiding was de Brouwersgracht 50 een busstop bij de proefrit met wethouder Baldewsingh op vrijdag 10 maart. Hier kun je het nieuwsitem van Omroep West nog eens bekijken: Op wereldreis in Den Haag langs kerken, tempels en …