Gratis les ontspanning bij Taal aan Zee 

Door: Lucia Vieira (IAHV) 

“Toen ik binnenkwam voelde ik me boos, nu ben ik rustig.”

Elk mens heeft in zijn dagelijks leven te maken met stress. Meestal is dit niet van lange duur. Sommige situaties kunnen echter boven onze macht gaan, maken dat we ons weerloos, angstig of boos voelen. Dan is het goed om te leren hoe we kunnen omgaan met stress en emoties, zodat we weer rust en kracht in onszelf vinden om verder te gaan.

Vrijwilligers van International Association for Human Values geven trainingen gericht op het leren ontspannen en verminderen van stress. In 2016 is het IAHV op verschillende plekken in Nederland trainingen gestart voor vluchtelingen. Hiervoor hebben we contact gezocht met organisaties als Vluchtelingenwerk Nederland en in Den Haag met Taal aan Zee!

Na een korte introductie en ademhalingsoefening in vrijwel alle klassen en de workshop van een uur, is begin maart de eerste training voor vrouwelijke cursisten gestart. Drie dagen achter elkaar deden zes vrouwen mee. Elke les begon met een half uur lichaamsoefeningen, veelal gebaseerd op yoga. Daarna leerden ze verschillende ademhalingstechnieken, afgewisseld met spelletjes en dans en korte informatie over gezond leven. De deelneemsters vertelden blij te zijn en zich rustiger te voelen. Eén dame gaf zelfs aan voor het eerst in tijden weer acht uur achter elkaar te hebben geslapen.

Voor vrouwen is er elke week een follow-up op woensdag van 16.30 tot 18.00 uur in lokaal 108. Oefeningen van de training worden herhaald. Cursisten van Taal aan Zee die mee willen doen zijn van harte welkom!

Vorige week is de training voor mannen gestart. Tien mannen van verschillende leeftijden hebben meegedaan. Eén van hen vertelde: toen ik binnenkwam voelde ik me boos, nu ben ik rustig. Ook zij beginnen vanaf deze week met wekelijkse follow-ups op woensdag van 18.30 tot 20.00 in lokaal 108. Ook hier kunnen nog cursisten aansluiten. Kijk hier voor meer informatie.

Het is ontzettend dankbaar om de ontspannen gezichten te zien, aan het einde van de bijeenkomst.

We hopen nog veel deelnemers te mogen verwelkomen!