Gratis webinars voor taalvrijwilligers in 2017

Landelijk steunpunt voor vrijwillige taalcoaching aan anderstaligen (NT2) “Het Begint met Taal” biedt gratis webinars (online seminars) aan voor vrijwilligers en coördinatoren van aangesloten organisaties. Tijdens de interactieve webinars krijg je tips en tricks en kun je vragen stellen. Bekijk eerst de e-learning filmpjes voor beginnende taalcoaches. Dit zijn online filmpjes met instructies over hoe je taalcoaching aan kunt pakken. Via onderstaande links kun je je aanmelden voor de webinars.

Webinar SpreekTaal

Dinsdag 10 januari 2017 van 19:30 tot 20:30 uur

SpreekTaal is een methode voor vrijwilligers die anderstaligen ondersteunen bij het beter Nederlands leren spreken. Wil je weten wat SpreekTaal is, wat belangrijke uitgangspunten zijn en hoe je het best met SpreekTaal werkt? Dan is het een goed idee om mee te doen met de webinar over SpreekTaal! In de webinar besteden we ook aandacht aan hoe je SpreekTaalmateriaal met analfabeten kunt gebruiken en hoe je het kunt inzetten als jouw deelnemer nog helemaal geen Nederlands verstaat of spreekt.

Aanmelden via deze link.

Webinar Uitspraak NT2

Dinsdag 17 januari 2017 van 19:30 tot 20:30 uur

De uitspraak van het Nederlands is vaak een struikelblok voor anderstaligen. Wil je weten wat verstaanbaar spreken precies inhoudt, wat de Nederlandse uitspraak zo moeilijk maakt voor een anderstalige en hoe je je anderstalige kunt helpen bij het uitspreken van lastige klanken? Dan is het een goed idee om mee te doen met de webinar over Uitspraak NT2! Deze webinar is alleen te volgen door wie zich heeft ingeschreven. In de webinar besteden we ook aandacht aan het geven van feedback op de uitspraak en de invloed van verschillende talen op de uitspraak van het Nederlands.

Aanmelden via deze link.

Let op: Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail in het Engels. Voor de webinars gebruikt Het Begint met Taal een Engels programma. De standaardteksten kunnen helaas niet gewijzigd worden. 

Tekst: website Het Begint met Taal.