Gratis webinars voor taalvrijwilligers

Het Begint met Taal” biedt de komende maanden weer gratis webinars (online seminars) aan voor, onder andere, alle vrijwilligers van Taal aan Zee. Tijdens de interactieve webinars krijg je tips en tricks en kun je vragen stellen.

Hieronder een overzicht met de mogelijkheid om je aan te melden via bijgevoegde links.

SpreekTaal is een methode voor vrijwilligers die anderstaligen ondersteunen bij het beter Nederlands leren spreken. Wil je weten – wat SpreekTaal is, – wat belangrijke uitgangspunten zijn en – hoe je het best met SpreekTaal werkt? Dan is het een goed idee om mee te doen met de webinar over SpreekTaal op dinsdag 16 april van 19:00 t/m 20:00 uur. Aanmelden kan via deze link.

 

Hoe help je een migrant bij zijn uitspraak van het Nederlands? Wil je leren hoe je een migrant kunt helpen bij het uitspreken van lastige klanken? Wat houdt verstaanbaar spreken precies in? Wat maakt de Nederlandse uitspraak zo moeilijk?

Doe dan mee met de webinar Uitspraak NT2! De webinar is op donderdag 9 mei 2019 van 19:30 tot 20:30 uur. Je kunt je hier aanmelden.

 

Erop uit met je taalmaatje! Dat is een belangrijk doel van de uren die je met je taalmaatje doorbrengt. Je wilt iets van de Nederlandse maatschappij laten zien en tegelijk de taal oefenen die je taalmaatje dagelijks nodig heeft. In deze webinar zie je aan de hand van twee voorbeelden wat je rondom een uitje met de taalmaatje kunt doen om de taal beter in te oefenen en te laten bezinken. Je kunt dat voorbereid doen, met bijvoorbeeld het materiaal Taal in de Praktijk. Aan het einde van de webinar kun je benoemen waar dit materiaal uit bestaat en hoe je het kunt gebruiken.

Je kunt je hier aanmelden voor de webinar die wordt gegeven op woensdag 15 mei van 09:30 t/m 10:30 uur.

 

Na deze webinar weet jij altijd wat te doen tijdens de taalcoaching. In de webinar ‘Iedereen actief’ leer je verschillende werkvormen voor taalcoaching. Zo voorkom je teveel herhaling en blijft de taalcoaching vernieuwend!

Meld je hier aan voor de webinar op dinsdag 25 juni van 19:00-20:00 uur.