Gratis webinars voor taalvrijwilligers Taal aan Zee

Landelijk platform voor vrijwillige taalcoaching aan anderstaligen (NT2) “Het Begint met Taal” biedt de komende maanden weer gratis webinars (online seminars) aan voor vrijwilligers en coördinatoren van aangesloten organisaties (zoals Taal aan Zee). Tijdens de interactieve webinars krijg je tips en tricks en kun je vragen stellen. Bekijk eerst de e-learning filmpjes voor beginnende taalcoaches. Dit zijn online filmpjes met instructies over hoe je taalcoaching aan kunt pakken. Via onderstaande links kun je je aanmelden voor de webinars.

Webinar Iedereen actief! Over actieve werkvormen voor taalcoaching

Hoe pak je taalcoaching op verschillende manieren aan? Hoe zorg je ervoor dat taal wel genoeg herhaald worden zonder dat het saai wordt? Hoe kun je spreken en luisteren op nieuwe manieren aanpakken? Dit alles hoor je tijdens deze webinar. Zo kun je met nieuwe inspiratie aan de slag!

Nieuw: Webinar Taal in de Praktijk

Taal in de Praktijk is nieuw praktisch materiaal voor anderstaligen die nog maar weinig Nederlands spreken. Na deze webinar heb je genoeg ideeën en gaan jullie de deur uit en de straat op!

Webinar SpreekTaal

SpreekTaal is dé methode voor vrijwillige taalcoaching aan migranten (niveau 0-A2). Het materiaal is hier gratis te downloaden. Wil je weten hoe je het meest uit de methodiek haalt? Volg dan de webinar over SpreekTaal!

Webinar Uitspraak NT2

Hoe help je een anderstalige bij het uitspreken van lastige klanken? Hoe geef je feedback over zijn/haar uitspraak? Je leert het allemaal tijdens deze webinar.

Heb je vragen over de webinars? Wellicht staat het antwoord op jouw vraag bij de FAQ’s.

Let op: Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail in het Engels. Voor de webinars gebruikt Het Begint met Taal een Engels programma. De standaardteksten kunnen helaas niet gewijzigd worden. 

Tekst: website Het Begint met Taal.