Hoe gaat het nu met Paulien?

Paulien (Taal & Toekomstcoach, 35 jaar) sloot eind mei haar Taal & Toekomstraject met Najlaa (Taal & Toekomstdeelnemer, Syrië, 28 jaar) af. In deze bijzondere tijd ging dat nét even anders. Dat kon je hier lezen. Hoe gaat het nu met Paulien?

Als Taal & Toekomstcoach begeleid ik statushouders met een taalhulpvraag rondom hun (aanstaande) opleiding, stage of (bij)baan.  We oefenen de Nederlandse taal, bereiden voor op een te behalen toets. Bellen samen met instanties wanneer nodig, stellen samen brieven op. Wandelen en kletsen, of doen culturele uitjes. 

Het is natuurlijk erg jammer dat de ontmoetingen niet meer fysiek plaatsvinden. Gelukkig is er de mogelijkheid om online verder te gaan, maar de ‘uitjes’ zijn ervan af. Al was het maar even samen koffie drinken. Ik vind het bijzonder om te merken hoe vindingrijk en flexibel we kunnen zijn. Toen de crisis begon was ik bang dat het erg moeilijk zou gaan worden om het project voort te kunnen zetten en mijn hulp te kunnen bieden. Niets is minder waar gebleken! Samen komen we er doorheen! 

Gelukkig hebben mijn taalmaatje en ik elkaar nog kunnen ontmoeten, voordat ons contact alleen online werd. Dat was erg fijn en maakte het online contact makkelijker. Mijn taalmaatje had een duidelijke hulpvraag (lees-, luister- en schrijftoets voorbereiden). We hebben hiervoor veel intensief en ‘to-the-point’ online contact gehad. Ze is voor twee van de drie toetsen geslaagd, dus dat is toch wel een succesje te noemen! 

Het gevoel wat het mij geeft iemand te kunnen helpen is niet te evenaren. Dit gevoel wens ik iedereen toe! Ik hoop dat iedereen een manier heeft gevonden om in deze tijd toch iets te kunnen doen voor een ander. Geniet van dat gevoel, geef jezelf een schouderklopje en blijf positief denken! 

Met vriendelijke groet, Paulien