Cursusaanbod voor asielzoekers en vluchtelingen

Taal aan Zee en corona

Nederlands als tweede taal

Deze lessen zijn voor asielzoekers en vluchtelingen die wonen in Den Haag, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Westland.

Deelname aan een van deze cursussen kost € 25 per jaar, te betalen aan het begin. Daarnaast betaal je je eigen lesmateriaal.

Taal aan Zee geeft groepslessen Nederlands als tweede taal (NT2) voor beginners (A0) tot en met vergevorderden (B2). Zie ook het Common European Framework voor meer informatie over de niveaus. De lessen worden gegeven door een vrijwilliger.

Er zijn verschillende cursussen:

  • Cursus Nederlands niveauverhoging (alle vaardigheden)

Je krijgt 2 dagdelen (6 uur) per week les in een groep van gemiddeld 15 cursisten. In de les oefen je met lezen, luisteren, spreken en schrijven op jouw niveau. Je koopt een lesboek dat past bij jouw niveau.

  • Cursus spreken

In een groep van ongeveer 10 cursisten krijg je 1 x per week 2 uur les in luisteren en spreken. Je kunt de les apart volgen of samen met een andere cursus. Je hoeft geen boek te kopen.

  • Cursus lezen

Je oefent 1 x per week 2 uur met lezen in een klein groepje. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op het inburgeringsexamen of het staatsexamen. Je kunt de les apart volgen of samen met de cursus spreken of schrijven. Je hoeft geen boek te kopen.

  • Cursus schrijven

Je oefent 1 x per week 2 uur met schrijven in een klein groepje. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op het inburgeringsexamen of het staatsexamen. Je kunt de les apart volgen of samen met de cursus spreken of lezen. Je hoeft geen boek te kopen.

  • Taal op Maat

In het programma Taal op Maat oefen je in een kleine groep een bepaald onderdeel van de Nederlandse taal.  Op dit moment hebben wij groepen Taal op Maat voor

  • extra lezen ter voorbereiding op het inburgeringsexamen
  • extra grammatica of extra lezen en schrijven ter voorbereiding op het Staatsexamen I of II.

Jullie krijgen 1 à 2 x per week 2 uur les.

Aanmelden

Start inloopspreekuur cursisten Taal aan Zee Centraal 

Wil je Nederlandse les bij Taal aan Zee Centraal en kun je alle vragen die hieronder staan met ja beantwoorden?

  • Ben je vluchteling of asielzoeker?
  • Woon je in Den Haag, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar of Westland?
  • Ben je 18 jaar of ouder?

Kom je inschrijven tijdens het inloopspreekuur op dinsdagochtend van 10.00 uur – 11.30 uur bij Taal aan Zee (Calandstraat 1 in Den Haag). Let op! Het eerste inloopspreekuur is op dinsdag 26 oktober 2021.
Klik hier voor meer informatie over de locatie. Je kunt je melden bij de receptie van Taal aan Zee op de 5e verdieping.

Heb je vragen of ben je een verwijzer? Mail ons dan op info@taalaanzee.nl of bel met 070-3456005.

(Online) taalmaatje

Vrijwillige Taal-aan-Zee-maatjes helpen asielzoekers en vluchtelingen met dagelijkse (taal)vragen. De deelnemers willen buiten school meer oefenen met spreken. Ze kennen echter niet genoeg mensen om de Nederlandse taal daadwerkelijk in de praktijk te kunnen brengen.

Kijk hier voor meer informatie.