Cursusaanbod voor asielzoekers en vluchtelingen

Nederlands als tweede taal

Deze lessen zijn voor asielzoekers en vluchtelingen die ouder zijn dan 18 jaar en wonen in Den Haag.

Deelname aan een van deze cursussen kost € 30 per jaar, te betalen aan het begin van het schooljaar. Daarnaast betaal je je eigen lesmateriaal. Graag betalen met pin.

Taal aan Zee geeft groepslessen Nederlands als tweede taal (NT2) voor beginners (A0) tot en met vergevorderden (B2). Zie ook het Common European Framework voor meer informatie over de niveaus.


Inschrijven

Wanneer? Het inloopspreekuur voor Nederlandse les voor Haagse nieuwkomers is iedere dinsdag van 10 uur tot 11.30 uur.

Waar? Bij Taal aan Zee op Calandstraat 1 op de 5e verdieping.

Voor wie zijn onze lessen bedoeld?
Kun je alle vragen hieronder met “ja” beantwoorden? Dan kan je je inschrijven voor Nederlandse les.
1. Ben je vluchteling of asielzoeker?
2. Woon je in Den Haag?
3. Ben je 18 jaar of ouder?

Er is helaas geen plek voor mensen die buiten Den Haag wonen.

Heb je vragen of ben je een verwijzer? Mail ons dan op info@taalaanzee.nl of bel met 070-3456005.

Op dinsdag 28 mei is het laatste inloopspreekuur Nederlandse les voor asielzoekers en vrijwilligers van dit cursusjaar. Daarna stopt het voor de maanden juni, juli en augustus en start het inloopspreekuur weer na de zomervakantie.

Heb je vragen? Mail ons dan op info@taalaanzee.nl of bel met 070-3456005.


Er zijn verschillende lessen:

  • Cursus Nederlands niveauverhoging (alle vaardigheden)

Je krijgt 1 keer (2,5 uur) per week les in een groep van gemiddeld 15 cursisten. In de les oefen je met lezen, luisteren, spreken en schrijven op jouw niveau. Je koopt een lesboek dat past bij jouw niveau.

  • Cursus spreken

In een groep van 10-15 cursisten krijg je 1 x per week 2,5 uur les in luisteren en spreken. Je kunt de les apart volgen of samen met een andere cursus. Je hoeft geen boek te kopen.

Soms geven we ook de volgende lessen:

  • Cursus lezen

Je oefent 1 x per week 2 uur met lezen in een klein groepje. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op het inburgeringsexamen of het staatsexamen. Je kunt de les apart volgen of samen met de cursus spreken of schrijven. Je hoeft geen boek te kopen.

  • Cursus schrijven

Je oefent 1 x per week 2 uur met schrijven in een klein groepje. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op het inburgeringsexamen of het staatsexamen. Je kunt de les apart volgen of samen met de cursus spreken of lezen. Je hoeft geen boek te kopen.

  • Taal op Maat

In het programma Taal op Maat oefen je in een kleine groep een bepaald onderdeel van de Nederlandse taal.  Op dit moment hebben wij groepen Taal op Maat voor

  • extra lezen ter voorbereiding op het inburgeringsexamen
  • extra grammatica of extra lezen en schrijven ter voorbereiding op het Staatsexamen I of II.

Jullie krijgen 1 à 2 x per week 2 uur les.

Ben je verwijzer?

Wil je iemand verwijzen naar Taal aan Zee? Lees hier alle informatie voor verwijzers voor cursusjaar 2023-2024. Heb je vragen? Mail ons dan op info@taalaanzee.nl of bel met 070-3456005.

Taalmaatje

Vrijwillige Taal-aan-Zee-maatjes helpen asielzoekers en vluchtelingen met dagelijkse (taal)vragen. De deelnemers willen buiten school meer oefenen met spreken. Ze kennen echter niet genoeg mensen om de Nederlandse taal daadwerkelijk in de praktijk te kunnen brengen.

Kijk hier voor meer informatie.