Martina van Cimmenaede is Parel van de stad

Foto: PEP Den Haag

Foto: PEP Den Haag

Foto: PEP Den Haag

Op maandag 4 maart 2019, tijdens de Haagse viering van Vrouwenweek, werd aandacht geschonken aan vrijwilligers die met hun onvermoeibare inzet hebben bijgedragen aan de emancipatie van vrouwen en/of meisjes in Den Haag. In het programmaonderdeel ‘Parels van de stad’ werd onze matcher en begeleider Martina van Cimmenaede bedankt en in het zonnetje gezet voor haar unieke inzet.

Martina vertelt: “Ik kreeg door wethouder Van Alphen een oorkonde uitgereikt voor mijn bijzondere bijdrage aan de bevordering van een gelijkwaardige positie en participatie van vrouwen en mannen in de stad Den Haag.

Een hele eer natuurlijk, maar het gaf mij ook meteen een podium om een statement te maken richting alle aanwezigen en wethouder Van Alphen in het bijzonder.

Emancipatie is namelijk een zaak van vrouwen én mannen. Tijdens de zes jaren dat ik Nederlandse les aan huis heb gegeven aan geïsoleerde vrouwen heb ik helaas nog te vaak meegemaakt dat deze gemotiveerde, ambitieuze (meestal jonge) vrouwen na een jaar thuisles simpelweg niet mochten doorstromen naar een school, of überhaupt het huis niet uit mochten van hun mannen. Hier mogen we onze ogen niet voor sluiten en als we willen dat deze vrouwen mee gaan doen in de maatschappij dan moeten we alles op alles zetten om ook hun mannen mee te laten emanciperen. De vrouwen willen namelijk maar al te graag, aan hun inzet en motivatie ligt het niet.

“Gelukkig ga ik binnenkort met wethouder Van Alphen om tafel zitten en zal er dan ook alles aan doen om hem te overtuigen van het feit dat we mannen ook moeten betrekken als het gaat om de emancipatie van vrouwen.”

Inge van der Schoot en Jenny van de Griend

28 maart 2019