Nederlands oefenen tijdens een mooie fietstocht!

Onderstaande berichten stuurden deelnemer Basel en taalcoach Ines van het Taal & Toekomst-project aan coördinator Annemarie.

” Hoi Annemarie,

De relatie tussen ons is erg vriendelijk, Ines begeleidt mij altijd met informatie voor mijn studie en mijn toekomst. ze ging met mij naar de universiteit van Amsterdam en naar de Haagse Hogeschool in Den Haag om meer informatie te verzamelen over een goede opleiding om te studeren.

Als ik een probleem tegenkom, helpt ze me om het op te lossen, soms helpt ze me met het schrijven van e-mails in de Nederlandse taal, soms belt ze de bedrijven om het probleem op te lossen.

Ze heeft een geweldig gezin met een gentleman-echtgenoot en twee schattige dochters, Ik vraag haar dochter Anniek altijd naar enkele Nederlandse moeilijke woorden.

We komen wekelijks bij elkaar in de bieb, maar sinds Corona ontmoeten we elkaar in het centrum van Den Haag of op het strand en de afgelopen week hebben we een mooie fietstocht gemaakt, in de bijlage vind je een aantal mooie foto’s.”

– Deelnemer Basel over taalcoach Ines

“Hoi Annemarie,

Het is erg leuk. Basel vertelt mij over Syrië. Mijn man en ik zijn uitgenodigd voor een heerlijke lunch met Syrische specialiteiten bij Basel en zijn vrouw Fatima thuis. Daarnaast heeft Basel mijn dochter weer geholpen bij haar afstudeerscriptie toen zij gesprekken wilde voeren over de ervaringen van nieuwkomers (vluchtelingen).

Daarnaast heeft Basel mijn dochter weer geholpen bij haar afstudeerscriptie toen zij gesprekken wilde voeren over de ervaringen van nieuwkomers (vluchtelingen).’

Basel gaat in de komende weken de toelatingstest voor het schakeljaar afleggen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij die gaat behalen. Veel succes gewenst Basel!”

– Taalcoach Ines over Basel