Taal aan Zee en corona

Update 19 november 2020

Na de persconferentie van 17 november van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) over de coronamaatregelen is ons beleid het volgende:

 • We blijven zoveel mogelijk online doen, zoals de informatiebijeenkomsten en trainingen voor vrijwilligers.
 • De lesactiviteiten op de Wegastraat gaan deels fysiek, deels online door.
 • Of de lesactiviteiten in de wijk fysiek doorgaan is afhankelijk van de locatie.
 • ­čśĚ Het dragen van een mondkapje bij Taal aan Zee is verplicht vanaf 1 december. Als je in het lokaal zit of bij je afspraak bent, dan mag het mondkapje af.
 • We zijn voorzichtiger met fysieke afspraken.
 • Medewerkers en vrijwilligers van Taal aan Zee houden zich strikt aan de RIVM-voorschriften, want wij werken met en voor tal van mensen die behoren tot de risicogroep.
 • Onze medewerkers werken zoveel mogelijk thuis.

Kijk hier voor het protocol voor bezoekers van Taal aan Zee.

Tijdelijke flyer
Er is ook een nieuwe tijdelijke flyer gemaakt, omdat er wijzigingen zijn. Onze inloopspreekuren vervallen bijvoorbeeld tot het einde van het jaar.


Activiteiten

Hieronder vind je een actueel overzicht van onze activiteiten.

 • Groepslessen Nederlands, Engels en ICT voor asielzoekers en vluchtelingen

De fysieke lessen Nederlands spreekvaardigheid, alfabetisering en taal op maat gaan voor bestaande lesgroepen door bij Taal aan Zee op de Wegastraat 44 in Den Haag. De lessen Nederlands niveauverhoging en Engels zijn deels online, deels fysiek.

Kijk hier voor de instructiefilmpjes in eenvoudig Nederlands voor onze cursisten.

Aanmelden nieuwe cursisten: via info@taalaanzee.nl of via de telefoon: 070-3456005. Daarna wordt er contact opgenomen.

Er is voorlopig geen inloopspreekuur voor geïnteresseerde asielzoekers of vluchtelingen.

 • Taalmaatjes

Taalmaatjes kunnen er zelf voor kiezen hoe of waar ze willen afspreken. Dit contact kan op locatie, op afstand, online of telefonisch. Op dit moment spreken de meeste koppels (inmiddels weer) buiten af om (op anderhalve meter) samen te wandelen.

Aanmelden voor (online) taalmaatjes: Kijk hier voor alle informatie op onze website. We gaan je na je aanmelding zo snel mogelijk mailen of bellen.

 • Thuislessen Nederlands voor kwetsbare anderstaligen

Bij de thuislessen worden per vrijwilliger of leskoppel op maat afspraken gemaakt over de lessen. Hierbij houden de vrijwilligers zich aan de RIVM maatregelen.

Aanmelden voor thuisles: Bij interesse meld je aan via info@taalaanzee.nl of bel met 070-3456005 en je wordt uitgenodigd voor een (online) intake.

 • Groepslessen voor anderstaligen op locatie

Taalles in scholen en wijkcentra

Voor de groeplessen op locatie geldt dat het doorgaan van de fysieke lessen afhankelijk is van de locatie. Andere groepen krijgen online Nederlandse les.

Taal in de bibliotheek

Taal in de bibliotheek komt tijdelijk te vervallen in alle bibliotheken. Er wordt nu gewerkt aan online versies van Taal in de bibliotheek. In sommige wijkcentra gaat Taal in de bibliotheek wel door. Kijk hier voor de data en locaties.

 • Activiteiten voor nieuwe vrijwilligers

Kom naar een informatiebijeenkomst

Wil je meer weten over de vrijwilligersfuncties? Wat fijn! We leren je graag kennen en nodigen je van harte uit voor een online informatiebijeenkomst.

We vragen je om je van tevoren aan te melden. Kijk hier voor alle informatie.

Aanmelden nieuwe vrijwilliger:  Als je interesse hebt in een vrijwilligersfunctie bij Taal aan Zee, stuur ons dan een mailtje zodat we je kunnen uitnodigen voor de informatiebijeenkomst.

 • Bereikbaarheid

Wil je ons spreken? Wij zijn telefonisch (070-3456005) en per mail bereikbaar (info@taalaanzee.nl).
We vinden het fijn als je even belt of mailt, voordat je langskomt op onze locatie op Wegastraat 44.