Taal aan Zee en corona

Update 30 juni 2020

We zijn heel blij dat wij dankzij de versoepeling van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus onze activiteiten weer voorzichtig fysiek kunnen opstarten. Daarbij houden medewerkers en vrijwilligers van Taal aan Zee zich strikt aan de RIVM-voorschriften, want wij werken met en voor tal van mensen die behoren tot de risicogroep.

Kijk hier voor het protocol voor bezoekers van Taal aan Zee.

Hieronder vind je een actueel overzicht van onze activiteiten vanaf 1 juli 2020.

  • Groepslessen Nederlands, Engels en ICT voor asielzoekers en vluchtelingen

Stap voor stap starten de fysieke lessen op voor bestaande lesgroepen op de nieuwe locatie van Taal aan Zee op de Wegastraat 44 Den Haag.

De online lessen gaan deels door.

Aanmelden nieuwe cursisten: via info@taalaanzee.nl of via de telefoon: 070-3456005. Daarna wordt er contact opgenomen.

Er is nog even geen inloopspreekuur voor geïnteresseerde asielzoekers of vluchtelingen.

  • Taalmaatjes

Taalmaatjes kunnen er zelf voor kiezen hoe of waar ze willen afspreken. Dit contact kan op locatie, op afstand, online of telefonisch. Op dit moment zijn er vooral online Taal-aan-Zee-maatjes.

Aanmelden voor (online) taalmaatjes: Kijk hier voor alle informatie op onze website.

  • Thuislessen Nederlands voor kwetsbare anderstaligen

Tot 1 september krijgen vrijwilligers en deelnemers de ruimte om zelf te kiezen of ze thuis of online willen afspreken. De voorwaarde voor een thuisbezoek is dat zowel vrijwilliger als deelnemer hiermee akkoord zijn en dat de regels van de overheid kunnen worden opgevolgd. Het alternatief is contact op afstand, online of telefonisch.

Aanmelden voor thuisles: Bij interesse meld je aan via info@taalaanzee.nl of bel met 070-3456005 en je wordt uitgenodigd voor een (online) intake.

  • Groepslessen voor anderstaligen op locatie

Taalles in scholen en wijkcentra

Op dit moment zijn we met partners in gesprek om taalgroepjes in aangepaste vorm weer mogelijk te maken vanaf 1 juli. Omdat de mogelijkheden verschillen per locatie kunnen we hier nog geen algemene uitspraak over doen.

Taal in de Bibliotheek

De bibliotheken zijn weer open. Dat betekent dat de conversatiegroepjes voor anderstaligen van Taal in de Bibliotheek ook langzaamaan weer opgestart worden. Het is verschillend per bibliotheek wanneer er weer gestart wordt. Kijk hier voor alle informatie.

  • Activiteiten voor nieuwe vrijwilligers

Kom naar een informatiebijeenkomst

Wil je meer weten over de vrijwilligersfuncties? Wat fijn! We leren je graag kennen en nodigen je van harte uit voor onze informatiebijeenkomst op:

  • 28 juli om 16.30 uur of
  • 26 augustus om 16 uur 

Kijk hier voor alle informatie.

Aanmelden nieuwe vrijwilliger:  Als je interesse hebt in een vrijwilligersfunctie bij Taal aan Zee, stuur ons dan een mailtje zodat we je kunnen uitnodigen voor een informatiebijeenkomst.

  • Bereikbaarheid

Wil je ons spreken? Wij zijn telefonisch (070-3456005) en per mail bereikbaar (info@taalaanzee.nl).
We vinden het fijn als je even belt of mailt, voordat je langskomt op onze locatie op Wegastraat 44.