Thuisleskoppel geportretteerd voor fototentoonstelling 

Deze week vindt het One Young World congres plaats in Den Haag, waarbij meer dan 2000 jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud en van bijna 200 nationaliteiten samenkomen om oplossingen te bieden voor wereldproblematiek.
Hoessein Alkisaei is één van de One Young World Ambassadeurs voor de gemeente Den Haag en maakte vanuit die rol een fototentoonstelling voor het congres.
Hij kwam via de gemeente Den Haag bij ons terecht met een bijzondere vraag.
Vanwege het zeventigjarig bestaan van de Universele Verklaring van Mensenrechten koos Hoessein om de dertig artikelen van de rechten van de mens in dertig foto’s te visualiseren.

Voor artikel 26, het recht op onderwijs, vroeg hij onze hulp en heeft hij een mooie foto gemaakt van thuisleskoppel Bayan en Wilma van Taal aan Zee. De foto’s worden tijdens het congres geëxposeerd op fotodoeken van 1 meter bij 1 meter. Alle foto’s zijn bij organisaties in Den Haag gemaakt, zoals Leger des Heils, Rode Kruis, VN, Internationaal Gerechtshof, Amnesty, UNICEF en dus ook Taal aan Zee.
De fototentoonstelling komt nog in WTC Den Haag, het atrium van stadhuis Den Haag en misschien op andere bijzondere plekken. Hierover later meer.

Eline van Oord