Winternieuws uit de wijk van coördinator Jenny van de Griend

Een bijzonder jaar met veel aanpassingen, niet alleen in ons aanbod, maar ook persoonlijk. Het begeleiden van lesgroepen of leskoppels heeft nogal wat veranderingen ondergaan.

Van fysiek les in een lockdown naar online les. We kregen even lucht tijdens de zomer maar helaas maar kort.

Van WhatsApp berichten sturen en verwijzen naar online leren met oefenen.nl naar videobellen met WhatsApp, Skype, Zoom en/of Microsoft Teams.

Van tijdelijke oplossingen tot een stabiele lesvorm.

Online leren ging met vallen en opstaan, met de daarbij behorende ongemakkelijke momenten:

Hoe zit ik erbij en wat is er te zien op de achtergrond? Van starten met technische storingen met wifi-netwerken zoals het niet kunnen inloggen, stilstaand beeld, verdwijnen en weer opnieuw inloggen. Met zwetende handjes of de lijn stand zou houden.

Van vrijwilligers en cursisten werd en wordt veel gevraagd om mee te bewegen met alle aanpassingen. Niet alleen online maar ook de fysieke lessen zijn aangepast aan de vele maatregels. Thuis en waar dat niet meer kan afspreken op een externe locatie of gewoon wandelen in de buitenlucht.

Het lesgeven in deze tijd vraagt meer improvisatie en ik vind het mooi om te zien wat er voor alternatieven zijn bedacht. Ik neem mijn petje af voor iedereen die zich zo flexibel heeft opgesteld om contact te houden met hun deelnemer(s), op welke manier dan ook.

Ik hoop dat wij allen in het nieuwe jaar meer bewegingsvrijheid krijgen zodat wij weer fysiek in staat zijn om contact te leggen en les te geven. Graag zie ik je dan weer op de Wegastraat of In de Wijk.

Tot die tijd: houd vol en blijf gezond.

Fijne feestdagen en een goed en vooral gezond nieuwjaar. Groet, Jenny.