Winternieuws van bureaucoördinator Amina

“Het bureau” is er voor iedereen (van cursisten en tot vrijwilligers tot betaalde medewerkers) en zorgt dat alles facilitair draait en dat iedereen een goede dienstverlening krijgt. Het contact met de vrijwilligers is heel belangrijk voor ons. Wij zijn het eerste aanspreekpunt en staan klaar om te helpen. Ik ben al jaren bureaucoördinator en noem mezelf graag het “manusje van alles”. 

De verhuizing op 31 maart en 1 april tijdens corona was heel bijzonder voor ons. De eerste lockdown was heel heftig met de verhuizing. Het was een enorm geregel om alles op zijn plek te krijgen. En dat allemaal met 1,5 meter afstand. Dat was ook moeilijk te verwezenlijken. Toen uiteindelijk alles in de Wegastraat stond moesten alle computers, het netwerk, de dossiers en materiaal naar de juiste plek in de juiste kamer. En dan werkten de meeste collega’s ook nog eens thuis. Daar zaten we dan op de nieuwe locatie, zonder lessen. We misten het contact met onze cursisten, vrijwilligers en collega’s. En soms missen we Mondriaan 😊 vooral wat betreft het beheer van het gebouw.
 
Gelukkig blijft het druk bij Taal aan Zee. Ik ben liever druk dan dat het stil is. Fanny is bijvoorbeeld druk met het “volkrijgen” van de basistrainingen voor taalvrijwilligers die Taal aan Zee verzorgt voor alle taalvrijwilligers in Den Haag. Die worden nu online gegeven en er is een enorme inhaalslag gemaakt. Fatma is druk met alle software en regels zodat iedereen alle online lessen, vergaderingen en trainingen kan volgen. 

Ons team is uitgebreid met 2 nieuwe gastvrouwen Ani en Soodeh (tevens cursisten bij Taal aan Zee), beiden uit Iran. Ze willen graag vrijwilligerswerk doen en leren de taal heel goed door ons te helpen. Anders zouden ze alleen in het AZC hun procedure moeten afwachten. Naast de gastvrouwtaken doen ze ook nog licht administratieve klusjes en helpen de lokalen coronaproof te houden. Ze zijn heel enthousiast en ze krijgen bij ons de gelegenheid om in de praktijk de taal te leren en ook ervaring op te doen. De begeleiding kost wel veel tijd en energie, maar je krijgt er ook heel veel voor terug.

Positief aan dit jaar is dat ik net voor de derde keer oma ben geworden van een mooie kleinzoon.

Alle medewerkers van het bureau, Amina, Fanny, Fatma en Gül, wensen iedereen een goede jaarwisseling en een gezond 2021 en we hopen in het nieuwe jaar iedereen weer te ontmoeten!