Zomernieuws Taal & Toekomst

Door: Annemarie Koenhen, 20 juli 2020

Sinds de start vorig jaar in oktober zijn inmiddels drie van de vier Taal & Toekomstkoppels alweer aan het einde gekomen van hun traject. Ook voor hen verliep het natuurlijk allemaal anders dan gedacht. Door de coronamaatregelen konden niet alle tussenstapjes gezet worden en moesten deelnemers hun doelen bijstellen. Twee deelnemers zaten midden in een aanmeldingsproces voor het schakeljaar van de Haagse Hogeschool (HHS). Gelukkig konden zij wel contact houden met de HHS en zijn ze inmiddels op intakegesprek geweest.

Najlaa was gelukkig net voor eind maart gestart op haar nieuwe school: lees hier haar verhaal.

Basel vertelt hier hoe het met hem gaat.

Mohammad werd geïnterviewd voor Be Hague. Lees hier zijn verhaal.

We hopen met het Taal & Toekomsttraject een mooie en belangrijke aanvulling te bieden op de Educatie-route in de nieuwe inburgeringswet die volgend jaar juli ingaat. Voor die tijd gaat Taal aan Zee in ieder geval door met het coachen van jonge nieuwkomers met een taalleervraag over hun beroep- of studiekeuze. Doordat het mbo-, hbo- en wo-onderwijs komend schooljaar gebruik zal gaan maken van hybride onderwijsvormen verwachten we dat ondersteuning voor o.a. vluchtelingstudenten, die qua studie- en taalvaardigheden toch al een slag te maken hebben, nog harder nodig zijn dan voorheen.

Ben of ken jij iemand die zijn/haar steentje hieraan wil bijdragen en interesse heeft in de functie van Taal & Toekomstcoach? Mail dan naam en contactgegevens naar Annemarie.

Vakantie Annemarie

Annemarie is van 31 juli t/m 23 augustus met vakantie. Houd hier rekening mee als je nog voor die tijd iets wil vragen, bespreken of declareren!