Burgemeester Jan van Zanen opent nieuwe locatie van Taal aan Zee


Burgemeester Jan van Zanen heeft op donderdag 17 maart met een slag op de gong de officiële opening verricht van het nieuwe onderkomen van Stichting Taal aan Zee op Calandstraat 1 in Den Haag.  

Wekelijks oefenen meer dan 350 vrijwilligers van Taal aan Zee de Nederlandse taal met asielzoekers, vluchtelingen en andere kwetsbare anderstaligen.
De burgemeester, cursisten, vrijwilligers en relaties werden verwelkomd door de voorzitter van het bestuur Marit Maij en Ingrid Suasso de Lima de Prado, directeur Taal aan Zee.

De burgemeester sprak lovende woorden tegen de aanwezige taalvrijwilligers:
“…U doet belangrijk werk. U maakt mogelijk dat mensen, waar hun wieg ook stond, zich thuis voelen in Nederland, zich thuis voelen in Den Haag. In de wijken en buurten bij de buren, bij de bovenburen, bij de familie, want u legt bruggen: eenvoudige bruggen en die beginnen met ja en nee, goedemiddag, dag mevrouw, dag meneer, met het zingen van een liedje.

Jan van Zanen sloot af met een persoonlijk woord aan de dankbare cursisten: “Taal verbroedert, het legt bruggen, het neemt drempels weg en ik wens u toe dat u in de komende tijd, terwijl u met de coaches bezig bent, bij Taal aan Zee een zee aan taal tot u kunt nemen.”

Kijk hier naar het fotoalbum van de feestelijke opening.