Les geven

Zonder vrijwilligers geen Taal aan Zee! Korter en krachtiger kunnen we het belang van de inzet van vrijwilligers niet formuleren. De educatieve activiteiten van Taal aan Zee worden uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers, met ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers.

Informatiebijeenkomsten  

Wil je aan de slag als taalvrijwilliger en meer informatie? Kijk hier voor alle data en vacatures.

Locatie: Taal aan Zee, Brouwersgracht 50, Den Haag (tram 3, 4 en 6 en bus 25 en 130). Lokaal 116/117. Aanmelden is niet nodig.

Goed Geregeld

00000425

Voor onze vrijwilligers is het “goed geregeld”. Sinds december 2015 hebben wij het keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld van NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk). Met deze kwaliteitsonderscheiding willen we vooral laten zien dat we jou als vrijwilliger serieus nemen, dat we het aantrekkelijk geregeld hebben en dat je een het belangrijkste onderdeel bent van Taal aan Zee. Meer hierover vind je in ons vrijwilligersbeleidsplan.

 

Wat vragen wij van jou?
Al onze taalvrijwilligers

  • hebben een goede beheersing van het Nederlands en zijn bereid en in staat om hun taalgebruik aan te passen aan het niveau van de deelnemer(s)
  • hebben affiniteit met de doelgroepen van Taal aan Zee en staan open voor andere culturen en levensopvattingen
  • communiceren op een open en vriendelijke manier
  • zijn bereid deel te nemen aan een basistraining van vier bijeenkomsten en aan werkoverleg/intervisie.

Wat heeft Taal aan Zee jou te bieden?

  • een prettige werksfeer en ontmoetingen met bijzondere mensen
  • ondersteuning, scholing en training door professionele medewerkers
  • een vergoeding van reiskosten op basis van openbaar vervoer en een vergoeding van noodzakelijk gemaakte onkosten
  • een WA- en ongevallenverzekering tijdens je vrijwilligerswerk

Vrijwilligersvacatures

Wij kunnen je hulp goed gebruiken. Klik hier voor een overzicht van alle actuele vacatures (vrijwilligersfuncties) bij Taal aan Zee.

Direct solliciteren?

Wil je direct solliciteren naar een functie? Stuur dan je motivatie voor de betreffende functie, cv en informatie over je beschikbaarheid naar Fanny Winkelman via: f.winkelman@taalaanzee.nl. We nemen dan contact met je op voor een verdere kennismaking.

Aan de slag 

We lichten de verdere procedure graag toe. Na een kennismakingsgesprek ga je verder met het introductieprogramma, bestaande uit:

  • een basistraining voor taalvrijwilligers (meestal drie bijeenkomsten), waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen: tweede taalverwerving, begeleiden bij luisteren, spreken, lezen en schrijven, lesmateriaal, lesvoorbereiding en de rol van de taalvrijwilliger.
  • meelopen met de activiteiten in de praktijk (afhankelijk van functie)

Op het moment dat je definitief aan de slag gaat, wordt een individueel inwerkprogramma afgesproken en worden (praktische) afspraken gemaakt, die in een vrijwilligersovereenkomst worden vastgelegd.