Nederlandse les

Taallessen – daar draait het om bij Taal aan Zee.
Hier lees je voor wie en wat precies.

We zijn er allereerst voor vluchtelingen, asielzoekers en/of kwetsbare anderstaligen, die woonachtig zijn in Den Haag. Zij kunnen deelnemen aan de lessen, zodat zij zich beter zelf kunnen redden en mee kunnen doen in de samenleving.

Bij Taal aan Zee kan je op verschillende manieren leren:

  • Taal aan Zee in de wijk: als kwetsbare anderstalige kun je thuis of dicht bij huis Nederlandse les krijgen.
  • Taal aan Zee Centraal: als vluchteling of asielzoeker bieden we je Nederlandse les aan op onze nieuwe centrale locatie op AOC Laakhaghe, 5e verdieping, Calandstraat 1 in Den Haag.
  • Taal-aan-Zee-maatje: als vluchteling kan je met een maatje de taal in de praktijk brengen en meer vertrouwd raken met het leven in Nederland.
  •  Taal & Toekomst: als jonge nieuwkomer (tussen 16 en 25 jaar) spreek je al een beetje Nederlands (vanaf niveau A2) en wil je samen met een coach Nederlands leren om een studie of baan te vinden.
  • Taal in de bibliotheek: als anderstalige kun je Nederlands oefenen met een taalvrijwilliger van Taal aan Zee in 18 bibliotheken en buurtcentra in Den Haag. Ontmoeten en Nederlands oefenen. Het is een mooie samenwerking tussen bibliotheek Den Haag en Taal aan Zee.