Aanmelden om vrijwilliger te worden

Wil je aan de slag als taalvrijwilliger en/of meer informatie?

Taal aan Zee organiseert voor geïnteresseerde nieuwe vrijwilligers maandelijks een informatiebijeenkomst.

Als je interesse hebt in een vrijwilligersfunctie bij Taal aan Zee, stuur ons dan een mailtje zodat we je kunnen uitnodigen voor de volgende informatiebijeenkomst. Kijk hier voor meer informatie.

Direct solliciteren?

Wil je direct solliciteren naar een functie? Stuur dan je motivatie voor de betreffende functie, cv en informatie over je beschikbaarheid naar Fanny Winkelman via: f.winkelman@taalaanzee.nl. We nemen dan contact met je op voor een verdere kennismaking. 

Wil taalmaatje worden en je direct aanmelden? Meld je dan hier aan.

Aan de slag 

We lichten de verdere procedure graag toe. Als je na het kennismakingsgesprek vrijwilliger wordt bij Taal aan Zee, ga je verder met het introductieprogramma, bestaande uit:

  • een online basistraining voor taalvrijwilligers (meestal één tot vier bijeenkomsten afhankelijk van de functie), waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen: tweede taalverwerving, begeleiden bij luisteren, spreken, lezen en schrijven, lesmateriaal, lesvoorbereiding en de rol van de taalvrijwilliger.
  • meelopen met de activiteiten in de praktijk (afhankelijk van functie).

Op het moment dat je definitief aan de slag gaat, wordt een individueel inwerkprogramma afgesproken en worden (praktische) afspraken gemaakt, die in vrijwilligersovereenkomst worden vastgelegd.