Aanmelden om vrijwilliger te worden

Wil je aan de slag als taalvrijwilliger en/of meer informatie?

Taal aan Zee organiseert voor geïnteresseerde nieuwe vrijwilligers maandelijks een online informatiebijeenkomst van ongeveer een uur.

Als je interesse hebt in een vrijwilligersfunctie bij Taal aan Zee, stuur ons dan een mailtje aan Jeannette zodat we je kunnen uitnodigen voor de volgende informatiebijeenkomst. Je kunt ook altijd even met 070-3456005. Kijk hier voor meer informatie.

Direct solliciteren?

Wil je direct solliciteren naar een functie? Stuur dan je motivatie voor de betreffende functie, cv en informatie over je beschikbaarheid naar Jeannette Philipsen. We nemen dan contact met je op voor een verdere kennismaking. 

Aan de slag 

We lichten de verdere procedure graag toe. Als je na het kennismakingsgesprek vrijwilliger wordt bij Taal aan Zee, ga je verder met het introductieprogramma, bestaande uit:

  • een basistraining voor taalvrijwilligers (meestal één tot vier bijeenkomsten afhankelijk van de functie), waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen: tweede taalverwerving, begeleiden bij luisteren, spreken, lezen en schrijven, lesmateriaal, lesvoorbereiding en de rol van de taalvrijwilliger.
  • meelopen met de activiteiten in de praktijk (afhankelijk van functie).

Op het moment dat je definitief aan de slag gaat, wordt een individueel inwerkprogramma afgesproken en worden (praktische) afspraken gemaakt, die in vrijwilligersovereenkomst worden vastgelegd.