Vacatures

Laatst bijgewerkt op 16 februari 2021

Help een vluchteling, asielzoeker of kwetsbare anderstalige in Den Haag met het oefenen van de Nederlandse taal!

  • Hou jij van taal, andere culturen en mensen?
  • Heb jij een goede beheersing van het Nederlands?
  • Ben je twee tot vier uur per week beschikbaar voor vrijwilligerswerk in Den Haag?
  • Communiceer jij op een open en vriendelijke manier en kun jij je taalgebruik aanpassen aan het niveau van cursisten van Taal aan Zee?

Dan heeft het team van Taal aan Zee de volgende leuke vacatures voor je:

Als (online) taalmaatje oefen je online of fysiek met een vluchteling op een laagdrempelige, speelse en informele manier de Nederlandse taal in de praktijk. Gemiddeld is dat 1 keer per week, tussen de anderhalf en twee uur.
Kijk hier voor de vacature.

Nieuw is de vacature van Taalcoach Pilot Taalbehoud. Als taalcoach in deze pilot koppelen we je één-op-één aan een een volwassen anderstalige deelnemer, een taalleerder die aan zijn/haar leerplafond zit. Hij/zij blijft in deze pilot de Nederlandse taal toepassen.
Als koppel doorloop je samen een cyclus van 5 of 6 bijeenkomsten, samen met andere koppels.

Kijk hier voor de vacature.
Als taalvrijwilliger in de bibliotheek begeleid je 2,5 uur per week bijeenkomsten met anderstaligen (inburgeraars, oudkomers, vluchtelingen, expats). Wij zoeken nu taalvrijwilligers voor de vestigingen Wijkcentrum Escampade, waarschijnlijk op donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur of Wijkcentrum Moerwijk, donderdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur.
Kijk hier voor de vacature.

Als begeleider van leskoppels monitor je de taaltrajecten van verschillende thuisleskoppels. Je bent contactpersoon voor de leskoppels en legt per traject meerdere keren een voortgangsbezoek af. Kijk hier voor de vacature.
Je kunt deze functie goed combineren met de functie van matcher leskoppels. Als matcher koppel je deelnemers aan taalcoaches. Daarvoor ga je bij de deelnemer op huisbezoek voor een tweede intake, waar je de lessituatie, het niveau en de lesdoelen inzichtelijk maakt.
Je begeleidt het eerste bezoek van de taalcoach bij de deelnemer thuis, helpt de taalcoach en zoekt passend lesmateriaal.
Kijk hier voor de vacature van gemiddeld 4 uur per week.


Als taalcoach thuisles geef je thuis of dichtbij huis Nederlandse les aan kwetsbare anderstalige(n) in Den Haag die (nog) niet in staat zijn om Nederlandse les op locatie te krijgen. We zoeken o.a. taalcoaches die wekelijks thuisles kunnen geven aan migranten met een visuele beperking.
Kijk hier voor de vacature.

Als docent NT2 niveauverhoging en/of spreekvaardigheid (in portefeuille) geef je één of twee dagdelen per week Nederlandse les aan vluchtelingen en andere kwetsbare anderstaligen. Op dit moment geven we online les en straks weer op de centrale locatie van Taal aan Zee.

We verwachten dat je hiervoor een schooljaar beschikbaar bent. Kijk hier voor de vacature.

Meld je aan voor een informatiebijeenkomst

Wil je meer weten over de vacatures bij Taal aan Zee? Wat fijn! We leren je graag kennen en nodigen je van harte uit voor onze online informatiebijeenkomst. Kijk hier voor alle informatie (ook over hoe je je kunt aanmelden).

Tot snel bij Taal aan Zee!