Vacatures

Laatst bijgewerkt op 15 september 2020

Help een vluchteling, asielzoeker of kwetsbare anderstalige in Den Haag met het oefenen van de Nederlandse taal!

  • Hou jij van taal, andere culturen en mensen?
  • Heb jij een goede beheersing van het Nederlands?
  • Ben je twee tot vier uur per week beschikbaar voor vrijwilligerswerk in Den Haag?
  • Communiceer jij op een open en vriendelijke manier en kun jij je taalgebruik aanpassen aan het niveau van cursisten van Taal aan Zee?

Dan heeft het team van Taal aan Zee de volgende leuke vacatures voor je:

Als (online) taalmaatje oefen je online of fysiek met een vluchteling op een laagdrempelige, speelse en informele manier de Nederlandse taal in de praktijk. Kijk hier voor de vacature.

Als Taal & Toekomstcoach word je als getrainde vrijwilliger gekoppeld aan een jonge nieuwkomer. Samen oefenen jullie de Nederlandse taal en speel je in op de taalleervraag van de jongere rondom stage, studie of werk. Kijk hier voor de vacature.

Als docent Spreekvaardigheid geef je iedere maandagochtend spreekles bij Mijn Buuf, een atelier voor sociaal geïsoleerde migrantenvrouwen met niveau Nederlands rond A1. Kijk hier voor de vacature.

Als docent Spreekvaardigheid geef je iedere woensdagochtend spreekles aan studenten (hoger opgeleide vluchtelingen) in het Schakeljaar Hoger Onderwijs bij De Haagse Hogeschool. Kijk hier voor de vacature.

Als docent NT2 niveauverhoging en/of spreekvaardigheid geef je online of fysiek Nederlandse les aan een groep vluchtelingen en asielzoekers. Kijk hier voor de vacature.

Als taalcoach thuisles geef je thuis of dichtbij huis Nederlandse les aan kwetsbare anderstalige(n) in Den Haag die (nog) niet in staat zijn om Nederlandse les op locatie te krijgen. Kijk hier voor de vacature.

Als taalcoach groepsles geef je 2 uur per week Nederlandse les aan een groepje van maximaal 10 anderstalige vrouwen (soms mannen) op een vaste locatie bij de deelnemers in de buurt, bijvoorbeeld een wijkcentrum of bibliotheek. Kijk hier voor de vacature.

Als begeleider van leskoppels monitor je de taaltrajecten van verschillende thuisleskoppels. Je bent contactpersoon voor de leskoppels en legt per traject meerdere keren een voortgangsbezoek af. Kijk hier voor de vacature.

Als taalvrijwilliger in de bibliotheek begeleid je een groepje anderstaligen die in de bibliotheek komen om Nederlands te oefenen. Kijk hier voor de vacature op meerdere locaties in Den Haag.

Kom naar een informatiebijeenkomst

Wil je meer weten over de vrijwilligersfuncties? Wat fijn! We leren je graag kennen en nodigen je van harte uit voor onze informatiebijeenkomst op:

  • woensdag 30 september om 18 uur

Kijk hier voor alle informatie (ook over hoe je je kunt aanmelden).

Tot snel bij Taal aan Zee!