Vacatures voor vrijwilligers

Laatst bijgewerkt op 26 oktober 2021

  • Hou jij van taal, andere culturen en mensen?
  • Heb jij een goede beheersing van het Nederlands?
  • Ben je twee tot vier uur per week beschikbaar voor vrijwilligerswerk in Den Haag?
  • Communiceer jij op een open en vriendelijke manier en kun jij je taalgebruik aanpassen aan het niveau van cursisten van Taal aan Zee?

Dan heeft het team van Taal aan Zee de volgende leuke vacatures voor je:


In samenwerking met Gemiva Sparring en Koninklijke Visio wordt op dit moment geïnventariseerd welke activiteiten kunnen worden aangeboden op de locatie Sparring Activiteitencentrum, Leyweg 1452, 2545 HP Den Haag voor de doelgroep BZAK (slechtziende en blinde migranten). Activiteiten zoals: sport (sportschool toestellen aanwezig), yoga, muziekles, kookles, ontmoeting lotgenoten en taalles.Taal aan Zee zal lessen spreekvaardigheid organiseren voor een kleine groep deelnemers, verwachting 5 tot 6 maximaal. Op korte termijn start een pilot met enkele deelnemers van Visio met een visuele beperking.
Kijk hier voor de vacature van Taalcoach Groepsles Spreekvaardigheid voor BZAK-deelnemers.

Als medewerker intake en toetsing houd je je bezig met het inschrijven en toetsen van cursisten tijdens het wekelijkse spreekuur op dinsdagochtend van 9.30 – 12.30 uur. Het spreekuur vindt plaats op de centrale locatie van Taal aan Zee (Calandstraat 1, Den Haag).
Kijk hier voor de vacature.


Als taalmaatje oefen je de Nederlandse taal in de praktijk met een vluchteling op een laagdrempelige, speelse en informele manier. Dat doe je 1 keer per week, tussen de anderhalf en twee uur. Bij voorkeur fysiek en soms online.
Met behulp van verschillende tips en oefeningen werk je samen stap voor stap naar uitbreiding van de woordenschat en de zelfredzaamheid van je maatje.
Kijk hier voor de vacature.


Als taalcoach thuisles geef je thuis of dichtbij huis Nederlandse les aan kwetsbare anderstalige(n) in Den Haag die (nog) niet in staat zijn om Nederlandse les op locatie te krijgen. We zoeken o.a. taalcoaches die wekelijks thuisles kunnen geven aan migranten met een visuele beperking.

Kijk hier voor de vacature.

Als taalvrijwilliger Voel je goed! ben je …
• gemotiveerd andere mensen te helpen gezonder te worden en blijven
• geïnteresseerd in gezondheid, voeding en bewegen
• goed in de Nederlandse taal
• iemand die denkt / werkt op min. mbo-4-niveau
• vanaf oktober tor mei (24 weken) een dagdeel of meer in de week beschikbaar.
Kijk hier voor de vacature.

Als taalvrijwilliger in de bibliotheek begeleid je conversatie bijeenkomsten waar anderstaligen met elkaar de Nederlandse taal oefenen (inburgeraars, oudkomers, vluchtelingen, expats). We vragen een beschikbaarheid van 2,5 uur per week.
Wij zoeken nu taalvrijwilligers voor
• Bibliotheek Laakkwartier, Linnaeusstraat 2, 2522 GR, Den Haag op zaterdagochtend 10.30 – 12.00 uur
• Wijkcentrum Cromvlietplein, Cromvlietplein 120, 2516 KV, Den Haag op maandagochtend 9.00 – 10.30 uur
• Bibliotheek Escamp , Leyweg 811, 2545 HA, Den Haag op dinsdagavond 18.00 – 19.30 uur en vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur
• Bibliotheek Bouwlust, Bouwlustlaan 160, 2544 MZ, Den Haag op woensdagochtend 9.30 – 11.00 uur en donderdagavond 18.00 -19.30 uur
• Wijkcentrum Moerwijk, Aagje Dekenlaan 51, 2533 SG, Den Haag op donderdagochtend 9.30 – 12.00 uur
Kijk hier voor de vacature.

Je geeft als taalcoach groepsles 2 uur per week Nederlandse les aan een groepje van maximaal 10 anderstalige vrouwen (en soms mannen). Je verzorgt na de zomervakantie taallessen in Den Haag op een vaste locatie bij de deelnemers in de buurt, bijvoorbeeld op een school of in een buurtcentrum.
Kijk hier voor de vacature.


Als begeleider van leskoppels monitor je de taaltrajecten van verschillende thuisleskoppels. Je bent contactpersoon voor de leskoppels en legt per traject meerdere keren een voortgangsbezoek af. Kijk hier voor de vacature.

Je kunt deze functie goed combineren met de functie van matcher leskoppels. Als matcher koppel je deelnemers aan taalcoaches.
Je begeleidt het eerste bezoek van de taalcoach bij de deelnemer thuis, helpt de taalcoach en zoekt passend lesmateriaal.
Kijk hier voor de vacature van gemiddeld 4 uur per week.

Als docent NT2 niveauverhoging en/of spreekvaardigheid (in portefeuille) geef je één of twee dagdelen per week Nederlandse les aan vluchtelingen en andere kwetsbare anderstaligen. Op dit moment geven we online les en straks weer op de centrale locatie van Taal aan Zee.

We verwachten dat je hiervoor een schooljaar beschikbaar bent. Kijk hier voor de vacature.

Meld je aan voor een informatiebijeenkomst

Wil je een vluchteling, asielzoeker of kwetsbare anderstalige in Den Haag helpen met het oefenen van de Nederlandse taal? Wat fijn! We leren je graag kennen en nodigen je van harte uit voor onze online informatiebijeenkomst. Kijk hier voor alle informatie (ook over hoe je je kunt aanmelden).

Tot snel bij Taal aan Zee!