Steun Taal aan Zee

Taal aan Zee is blij met alle steun, klein of groot, in natura of financieel. Hieronder een overzicht hoe je ons kan helpen.

Een tientje voor taal

Taal aan Zee bestaat 10 jaar in 2024. In die 10 jaar hebben onze vrijwilligers duizenden nieuwkomers op weg geholpen met de Nederlandse taal. Hierdoor doen zij beter mee in Den Haag en leerden zij meer over onze gewoontes en de Nederlandse cultuur.

Iedereen heeft het recht om te leren en daarom starten wij een nieuwe actie. Soms hebben onze cursisten niet het geld om hun lessen of lesmateriaal te betalen. Taal aan Zee wil iedereen de kans bieden om deel te nemen en betaalt deze kosten dan zelf. Dit wordt wel steeds lastiger nu door inflatie alle kosten enorm gestegen zijn en moeten we ieder dubbeltje omdraaien. In dit lustrumjaar willen wij onze nieuwkomers en andere kwetsbare anderstaligen die zelf niet in staat zijn om hun inschrijfgeld (€30 per cursusjaar) en/of hun lesmateriaal (hun boeken) niet kunnen betalen (gemiddeld €40 a €45 per lesboek) ook weer zonder drempel kunnen toelaten tot ons lesaanbod.

En ieder tientje helpt daarbij, dat je hier kunt doneren via WhyDonate. Met het gedoneerde geld kan Taal aan Zee het werk blijven voortzetten en kunnen de vluchtelingen en andere anderstaligen onbezorgd en met goede lesboeken hun lessen volgen. En is er misschien ook geld voor leesboeken en leuke en leerzame activiteiten samen.

Dank je wel namens onze cursisten en deelnemers en namens het team van Taal aan Zee!

Word vrijwilliger
Je kunt ons altijd steunen door taalvrijwilliger te worden. Ook als lesgeven niets voor jou is, kun je je inzetten voor Taal aan Zee als vrijwilliger. Kom bijvoorbeeld helpen in de kantine of met de werving van vrijwilligers op festivals. Wil je met je collega’s eenmalig een dag(-deel) de handen uit de mouwen steken bij Taal aan Zee? Of wil je je expertise met ons delen? Laat het ons weten. Bel 070-3456005 of stuur een e-mail naar Eline van Oord e.vanoord@taalaanzee.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.

Steun ons financieel

Wat fijn dat je ons financieel wilt steunen. Een financiële bijdrage kun je direct storten op ons rekeningnummer NL44INGB 0006289290 ten name van Stichting Taal aan Zee. Het extra geld kunnen wij goed gebruiken voor bijvoorbeeld nieuw lesmateriaal, voor het organiseren van activiteiten voor cursisten (bijvoorbeeld een middag naar Madurodam) of een evenement voor onze vrijwilligers.

ANBI status

Stichting Taal aan Zee beschikt over een ANBI-verklaring. Die garandeert dat de Belastingdienst Stichting Taal aan Zee erkent als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’. Dat kan, afhankelijk van persoonlijke omstandigheden, fiscale voordelen opleveren voor donateurs.

Kijk hier voor het Standaardformulier publicatieplicht ANBI Algemeen van Taal aan Zee.

Voorlichting 

Wil je dat we een keer voorlichting of een presentatie komen geven? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Eline van Oord via e.vanoord@taalaanzee.nl of 070-3456005.

Dank je wel namens onze cursisten en namens het team van Taal aan Zee!