Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Taal aan Zee

 ©Robert Kruyskamp (Taal aan Zee)

©Robert Kruyskamp (Taal aan Zee)

Wij zijn zeer trots en vereerd dat Hare Majesteit Koningin Máxima en burgemeester Van Aartsen op vrijdagochtend 10 juni 2016 een werkbezoek brachten aan onze stichting Taal aan Zee in Den Haag. We zien het als een erkenning voor het werk dat onze vrijwilligers belangeloos doen voor vluchtelingen, asielzoekers en geïsoleerde anderstalige vrouwen. Zij worden daarbij ondersteund door een klein team van professionals. Jaarlijks krijgen meer dan 1000 cursisten Nederlandse les, Engels en computer­vaardigheden.

Taal is de sleutel tot participatie in de samenleving. Wekelijks zetten meer dan 275 vrijwilligers zich in voor Taal aan Zee, een groot deel van hen als taalcoach of docent.

Tijdens het bezoek spraken Koningin Máxima en de burgemeester met bestuurders en medewerkers over de activiteiten, in het bijzonder voor de vluchtelingen en asielzoekers. Aansluitend woonden zij twee groepslessen bij. Tenslotte gingen zij in gesprek met taalmaatjes en leskoppels die bestaan uit een asielzoeker of vluchteling en een vrijwilliger die helpt de Nederlandse taal in praktijk te brengen en/of voor te bereiden op een volgende stap.

Koningin Máxima toonde veel belangstelling voor het werk van Taal aan Zee, voor de vrijwilligers en de cursisten. De cursisten waren blij verrast. Een cursist vroeg zelfs aan de Koningin of ze het wel echt was, of dat ze droomde. Ook spraken cursisten hun dankbaarheid uit over wat Nederland voor hen doet.

Taal aan Zee zet zich samen met andere partners en zeker ook met de gemeente Den Haag in voor duurzame en actieve deelname van onze cursisten aan de samenleving. Zeker voor de nieuwe statushouders is het van belang dat zij snel aan hun integratieproces kunnen beginnen en goed worden begeleid in de door hen te maken keuzes. Vluchtelingen en asielzoekers willen dolgraag hun talenten inzetten voor de maatschappij. Om hen een betere toekomst in Nederland te bieden, is een snelle start, goede begeleiding en doorstroming naar onderwijs of (vrijwilligers)werk van groot belang. Taal aan Zee helpt hen daar graag bij!

Media: