Uitnodiging online workshop “Actief Nederlands leren” door Anja Valk

Beste docenten en taalcoaches groepsles,

Het is nog niet zo eenvoudig om cursisten en deelnemers les na les actief en gemotiveerd te houden. Taal aan Zee biedt je daarom de mogelijkheid om deze vaardigheid aan te scherpen in een online workshop op donderdagmiddag 26 november.

Actief Nederlands leren voor taalcoaches en docenten 
Geef je les aan een groep(je)? Volg dan deze workshop vol activerende werkvormen gericht op spreken, luisteren, uitspraak en woordenschat. Je ondergaat een aantal werkvormen zelf en we maken gezamenlijk telkens een vertaling naar het gebruik van de werkvormen in je eigen lessen, waarbij we kort ingaan op de onderliggende didactiek. De werkvormen zijn zowel online als fysiek (op 1,5 meter) goed toepasbaar. 

Het motiveren van cursisten en deelnemers komt aan bod. Ook gaan we in op reflecteren, oogsten en genieten: drie belangrijke stappen die leiden tot inzicht bij de cursisten en deelnemers. 

Anja Valk

Anja Valk verzorgt de workshop. Anja heeft vaker workshops gegeven voor Taal aan Zee. Wie haar nog niet kent: Anja werkt ongeveer twintig jaar in het NT2-onderwijs en heeft lesgegeven aan groepen van langzaam tot heel snel lerende cursisten. Ze is auteur van diverse boeken, zoals Actief met Taal en Praktisch Didactisch. Samen met Vita Olijhoek werkt ze in Taalbureau Olijhoek & Valk. Ze verzorgen nascholingen en ook een docentenopleiding tot NT2-docent.

Aanmelden
De workshop wordt online aangeboden op donderdag 26 november van 15.30 uur – 17.30 uur. Graag uiterlijk maandag 16 november aanmelden. Je ontvangt het materiaal voor de workshop per post thuis en een dag van tevoren per e-mail de link naar de online-training. 

Je kunt je via dit formulier aanmelden voor deelname aan de workshop. Op het formulier kun je ook aangeven dat je de workshop graag op een andere datum of fysiek (op de Wegastraat) volgt.

Hartelijke groet, namens het team van Taal aan Zee,

Annabelle Lock