Wil jij in gesprek met Mohanad over mode?

Mohanad: “Ooit wil ik ook zelf een eigen fabriek en een merk beginnen met alleen maar unieke broeken”

Wil jij met Mohanad in gesprek over mode?

Drie jaar geleden kwam Mohanad vanuit Syrië naar Nederland. Mohanad droomt over een eigen spijkerbroekenmerk.

Op vrijdagochtend 23 november kun je met Mohanad in gesprek in de winkel van Omar Munie op het Noordeinde 64 in Den Haag.

Kijk hier voor het verhaal van Mohanad.

Kijk hier naar zijn filmpje.

Campagne

Zeshonderdduizend anderstaligen kunnen door hun taalniveau niet voldoende meedoen.

Het Begint met Taal lanceert samen met Taal aan Zee, 159 andere taalvrijwilligersorganisaties en 15.000 vrijwilligers de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’.

Ga in gesprek met Erfan, Beza, Mohanad en/of Allaa en andere anderstaligen over gedeelde hobbies. Om zo elkaar écht te ontmoeten. Zij willen graag met iemand in gesprek – zodat ze mensen leren kennen en hun Nederlands oefenen. Dit kunnen ze niet alleen. Wil jij met hen in gesprek?

Je kunt in gesprek op vrijdag 23 en zaterdag 24 november in Den Haag:

Taalcoaches gezocht

Met de campagne wil Het Begint met Taal ook meer mensen enthousiasmeren om taalcoach of coördinator te worden. Wij kunnen je hulp heel goed gebruiken.

Kijk hier voor de vacature taalcoach bij Taal aan Zee.

Locatie

De ‘Wil jij met mij in Gesprek?’ pop-upwinkel is bij Omar Munie op het Noordeinde 64. De in Somalië geboren ondernemer Omar Munie kwam als kind naar Nederland. Hij leerde de taal aan de keukentafel van zijn buurvrouw. Omar werd succesvol tassenontwerper. Hij stelt zijn pand ter beschikking voor de campagne

Omar Munie: “Ik heb mijn droom kunnen waarmaken doordat ik in contact kwam met mensen die me verder hielpen en ik de kans kreeg een netwerk op te bouwen. Dat gun ik iedereen.”