Ahlam al Kubaki wint de eerste Taal aan Zee Aanmoedigingsprijs

Ahlam ontvangt cheque uit handen van Ingrid Suasso.

Ahlam al Kubaki (l) ontvangt cheque uit handen van Ingrid Suasso (r).

 

 

De feestelijke uitreiking van de eerste Taal aan Zee Aanmoedigingsprijs en de derde Yasmin Aanmoedigingsprijs vond plaats op donderdag 13 november tijdens de door Stichting Yasmin georganiseerde conferentie “Haagse kracht is vrouwenkracht” in Theater Concordia in Den Haag.

De Yasmin/Taal aan Zee Aanmoedigingsprijs 2014 is een stimulans voor vrouwen in Den Haag om een volgende stap te zetten richting economische zelfstandigheid!

Juryvoorzitter – directeur van Taal aan Zee – Ingrid Suasso prees Jemenitische Ahlam al Kubaki, omdat ze na een half jaar thuisles via Taal aan Zee de Nederlandse taal al goed beheerst en veel inzet en doorzettingsvermogen toont om verder te leren. Ze is twee jaar geleden vanuit Jemen naar Den Haag gekomen en rondt volgend jaar haar inburgeringscursus af. Ahlam kan de prijs goed gebruiken om verder Nederlands te gaan leren. Een mooie volgende stap op weg naar economische zelfstandigheid!

Zoubida Jalal- Zerhouni wint de Yasmin Aanmoedigingsprijs

Juryvoorzitter van Stichting Yasmin Hedwig Vos reikte de derde Yasmin Aanmoedigingsprijs uit aan Zoubida Jalal-Zerhouni.

Donatie

Het geld voor het jaarlijks uitreiken van deze prijs is vorig jaar door een fonds geschonken aan het OBV voor een specifieke doelgroep: anderstalige vrouwen. En deze traditie wordt nu, na de fusie van OBV met Wereldvenster tot de nieuwe stichting Taal aan Zee, voortgezet bij Taal aan Zee. De prijs is een bedrag (van maximaal € 750,-) dat de winnares kan gebruiken voor bijvoorbeeld een studie of een laptop. Zo kan Taal aan Zee de komende jaren anderstalige vrouwen in Den Haag blijven aanmoedigen en een (financieel) steuntje in de rug geven.