Cursisten in het zonnetje gezet

IMG_5787Taal aan Zee organiseerde op dinsdag 7 juli de jaarlijkse certificaatuitreiking voor iedereen die afgelopen schooljaar les heeft gevolgd én een eindtoets heeft gemaakt. De uitreiking was tevens de feestelijke aftrap voor de schoolvakantie van de cursisten.

Het was vandaag op de eerste etage van het gebouw op de Brouwersgracht een komen en gaan van cursisten én docenten. Bij een aantal cursisten stond de spanning op het gezicht te lezen, want… wat zou het resultaat zijn van een jaar lang zwoegen? Gelukkig hoefden de cursisten niet lang te wachten op de uitslag. Per groep werden de resultaten bekendgemaakt van de eindtoetsen die zij vorige week maakten. Die toetsen werden afgenomen op verschillende niveaus, passend bij de cursus die zij gevolgd hebben. Na veelal lovende woorden van de docent en/of met een daverend applaus, kreeg iedereen een roos én zijn of haar certificaat uitgereikt. De directeur kwam de cursisten persoonlijk feliciteren.

Veel cursisten zullen volgend schooljaar weer terugkeren naar Taal aan Zee. Aan de hand van de toetsuitslag, het advies van de docent en het gesprek tijdens de herinschrijving (op 17 en 18  augustus) wordt bepaald of en in welke groep ze geplaatst kunnen worden.
Een aantal cursisten zal niet terugkomen, omdat zij bijvoorbeeld werk hebben gevonden, een andere opleiding gaan volgen of hun inburgering behaald hebben. Voor hen was het daarom extra speciaal om vandaag nog één keer met de groep bijeen te komen en op de foto te gaan.

IMG_5817

IMG_5827