Een feestelijke lesafsluiting

 

Taalcoach Angeli sloot haar thuisles-traject met Pakistaanse Sabeen feestelijk af met het tekenen van het Bewijs van Deelname.

Vrijwilliger Angeli vertelt: “Sabeen durfde in het begin geen Nederlands te spreken, maar later ging het steeds beter en kreeg zij meer zelfvertrouwen. Ze kan nu in het Nederlands een gesprek voeren met de dokter, met de leerkrachten op school, afspraken maken, kinderen ziek melden, en zich verstaanbaar maken tijdens het boodschappen doen.
De thuislessen zijn nu gestopt, maar Sabeen wil hierna naar de school van haar zoon om verder te gaan met Nederlandse les. Mijn ervaring met Sabeen was heel positief, omdat ze erg gemotiveerd was tijdens de lessen en dat ze snel leerde. Ik heb haar met veel plezier lesgegeven.”

Lijkt het je leuk om ook taalcoach te worden in Den Haag? Wij zijn op zoek naar vrijwillige taalcoaches die één keer per week Nederlandse les willen geven bij een geïsoleerde anderstalige vrouw (en soms een man) thuis, die nog niet in staat is om naar reguliere educatie of naar een lesgroep op een vertrouwde locatie in de buurt te gaan.

Het is een wekelijkse les van gemiddeld 2 uur, aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van de betreffende vrouw/man.

Kom op dinsdag 15 januari van 13.30 tot 15.00 uur  naar de informatiebijeenkomst bij Taal aan Zee en kijk of de functie bij je past.