Een tientje voor taal

Taal aan Zee bestaat 10 jaar in 2024. In die 10 jaar hebben onze vrijwilligers duizenden nieuwkomers op weg geholpen met de Nederlandse taal. Hierdoor doen zij beter mee in Den Haag en leerden zij meer over onze gewoontes en de Nederlandse cultuur.

Iedereen heeft het recht om te leren en daarom zijn wij een nieuwe actie gestart. Soms hebben onze cursisten niet het geld om hun lessen of lesmateriaal te betalen. Taal aan Zee wil iedereen de kans bieden om deel te nemen en betaalt deze kosten dan zelf. Dit wordt wel steeds lastiger nu door inflatie alle kosten enorm gestegen zijn en moeten we ieder dubbeltje omdraaien. In dit lustrumjaar willen wij onze nieuwkomers en andere kwetsbare anderstaligen die zelf niet in staat zijn om hun inschrijfgeld (€30 per cursusjaar) en/of hun lesmateriaal (hun boeken) niet kunnen betalen (gemiddeld €40 a €45 per lesboek) ook weer zonder drempel kunnen toelaten tot ons lesaanbod.

En ieder tientje helpt daarbij. Met het gedoneerde geld kan Taal aan Zee het werk blijven voortzetten en kunnen de vluchtelingen en andere anderstaligen onbezorgd en met goede lesboeken hun lessen volgen. En is er misschien ook geld voor leuke en leerzame activiteiten samen.

Dank je wel namens onze cursisten en deelnemers en namens het team van Taal aan Zee!