Gratis webinar en training voor taalvrijwilligers

Beste taalvrijwilligers van Taal aan Zee,

Landelijk platform voor taalcoaching aan migranten (NT2) “Het Begint met Taal” biedt de komende maanden weer gratis webinar (online seminar) aan voor vrijwilligers en coördinatoren van aangesloten organisaties. Tijdens de interactieve webinar krijg je tips en tricks en kun je vragen stellen. Bekijk eerst de e-learning filmpjes voor beginnende taalcoaches. Dit zijn online filmpjes met instructies over hoe je taalcoaching aan kunt pakken. Via onderstaande links kun je je aanmelden voor de webinars en training.

Webinar Staatsexamen NT2 en ONA (nieuw)

Als je meer wilt weten over Staatsexamen NT2 en ONA is het een goed idee om deze webinar te volgen! Het ITTA verzorgt de webinar.
Je krijgt algemene informatie over de inburgeringsplicht, het inburgeringsexamen en de niveaus waarop men examen kan doen, informatie over het examenonderdeel ONA met enkele suggesties voor de begeleiding door taalcoaches en informatie over de programma’s van het Staatsexamen NT2 met enkele suggesties voor begeleiding. Tevens is er gelegenheid om je vragen te stellen.

Vrijwilligerstraining Voorzeggen of Uitleggen? (nieuw)

Hoe help jij een migrant bij de Nederlandse uitspraak? Zeg je lastige klanken voor of leg je ze uit? Ook belangrijk: waar let je op bij de uitspraak? Dit en meer komt aan bod tijdens deze training op 12 juni. Kom naar de training en leer in één avond veel bij over dit onderwerp.

Let op: Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail in het Engels. Voor de webinars gebruikt Het Begint met Taal een Engels programma. De standaardteksten kunnen helaas niet gewijzigd worden. 

Tekst: website Het Begint met Taal.