Het Oranje Fonds steunt Taal aan Zee

“Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ik heb veel geleerd hoe ik kan spreken. Ik vind spreekles leuk en belangrijk, want ik wil Nederlandse mensen begrijpen. En als ik goed spreek, kan ik sneller werk vinden.” zegt Ahmad die cursist Spreekvaardigheid is bij Taal aan Zee. Bij deze cursus leren vluchtelingen, asielzoekers en andere migranten beter Nederlands te spreken.

Het Oranje Fonds steunt het project Spreekvaardigheid van Taal aan Zee gedurende 3 jaar.

Directeur Ingrid Suasso de Lima de Prado: “Sinds vorig jaar biedt Taal aan Zee naast de Nederlandse les ook spreekvaardigheid aan. Dat was meteen een groot succes. We willen graag uitbreiden. Onze ambitie is 100 tot 150 extra deelnemers (vluchtelingen) per jaar te bedienen. Daar hebben we gemiddeld 15 extra vrijwilligers per jaar voor nodig en extra ruimte.

Van de gemeente Den Haag ontvangen we subsidie voor onze activiteiten die zich richten op vluchtelingen en asielzoekers in Den Haag. Dankzij de steun van het Oranje Fonds kunnen we Spreekvaardigheid begin 2018 verder uitbreiden en ook gaan aanbieden buiten Den Haag, bijvoorbeeld aan het asielzoekerscentrum Rijswijk of elders. Daar zijn we blij mee. We kunnen onze expertise nu breder inzetten: voor vluchtelingen en asielzoekers in de regio.”

Kijk hier voor alle informatie over het project Spreekvaardigheid.