Internationale Vrouwendag 8 maart 2016

Op dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Gelijke rechten voor vrouwen staan op deze dag centraal en daar zijn diverse thema activiteiten in Den Haag aan verbonden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 

Dinsdag 8 maart

  • Wandeling Internationale Vrouwendag met Maup op dinsdag 8 maart  (13:00 – 15:00 uur) en zondag 13 maartMaup wandelt langs locaties verbonden aan internationale Haagse vrouwen. Kosten: € 8,-  Kijk hier voor meer info.
  • Voorstellingen in theater De Vaillant (van 09.00 tot 13.00 uur), “Wat is jouw plek in de Schilderswijk” een gezamenlijke activiteit van (bijna) alle vrouwenorganisaties in De Schilderswijk (13.00 – 15.00 uur en 19.00 – 21.00 uur) in Buurthuis De Mussen.

Vrouwendag in De VaillantNiet meer zonder jou, voorstelling in De Mussen

  •  Internationale Vrouwendag 2016 in Wateringse Veld (10.00 – 14.00 uur) in Voetbalkantine Guido Moorsstraat, Den Haag
    Organisatie: iWaVes Foundation (Cindy Maharajh)
  • Op 8 maart, internationale vrouwendag, organiseert het Straat Consulaat in samenwerking met de Haagsche Kopjes en Da Braccini, de jaarlijkse vrouwenverwendag voor dak- en thuisloze vrouwen.
  • Politiek Café (20:00 uur) in het teken van Internationale Vrouwendag in Studio Dudok (achterin Café Dudok), Hofweg 1A, Den Haag. Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Annemarie Jorritsma, VVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer praten over vrouwelijk leiderschap. Toegang is gratis, aanmelden via aanmelden@prodemos.nl

Woensdag 9 maart 2016

  • Vrouwen en Vrede (14.00 – 18.00 uur) in Basisschool de Toermalijn, Beeklaan 184, Den Haag.
    Organisatie: Samenwerking tussen Stichting Toelsidas, Stichting Kizilpar en Stichting Gaxmudian.

 

Donderdag 10 maart 2016

Vrijdag 11 maart 2016

In Buurthuis De Mussen is een feestavond voor vrouwen.

Zondag 13 maart

Vanaf 11.00 uur is de viering Internationale vrouwendag en de uitreiking Kartiniprijs in de Haagse Hogeschool.

haagseschool2016Centraal thema is Pay it forward; het belang van het doorgeven van ervaringen, gebruiken, normen en waarden aan de volgende generaties, economische zelfstandigheid en arbeidsparticipatie van vrouwen. Een middag vol activiteiten onder leiding van presentatrice en stand-up artiest bij onder andere de Comedytrain, Soundos El Ahmadi. Met muziek, lekkere hapjes en een markt met creatieve Haagse ondernemende vrouwen en mannen.

Het hele programma is hier te downloaden.