Koningin Máxima brengt bezoek aan jubilerend Taal aan Zee

Wij zijn zeer trots en vereerd dat Hare Majesteit Koningin Máxima op woensdagmiddag 24 april 2024 een bezoek bracht aan onze stichting Taal aan Zee in Den Haag. Dit jaar bestaan wij tien jaar.

Koningin Máxima nam actief deel aan verschillende educatieve activiteiten, zoals twee Nederlandse lessen voor vluchtelingen en een les voor visueel beperkte anderstaligen. Ze kreeg ook uitleg over ‘Taal in de bibliotheek’, een samenwerking van Taal aan Zee met Bibliotheek Den Haag. Met veel persoonlijke aandacht voor alle cursisten en vrijwilligers en een luisterend oor gaf Koningin Máxima waardevolle tips aan de cursisten over het leren van de Nederlandse taal. Ondanks dat het moeilijk is, benadrukte de koningin dat oefenen en durven praten ontzettend belangrijk is. 

Ze sprak daarna met vrijwillige taalcoaches, taalmaatjeskoppels en (oud-) cursisten over de impact van de taallessen van Taal aan Zee op hun leven en met bestuursleden, gemeente en samenwerkingspartners over het belang van de stichting en de constructieve samenwerking.

Het bezoek werd afgesloten met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen Taal aan Zee en Gymnasium Haganum. Taal aan Zee en Haganum organiseren samen voor leerlingen activiteiten in het kader van burgerschap. Doel is om leerlingen vroegtijdig kennis te laten maken met vrijwilligerswerk en werelden met elkaar te verbinden. Daarom sloten tijdens het bezoek van de koningin ook leerlingen van het Haganum aan bij de lessen Nederlands.

Koningin Máxima toonde grote belangstelling voor het werk van Taal aan Zee en de inzet van de vele vrijwilligers en de cursisten. De cursisten en vrijwilligers waren op hun beurt blij en trots dat zij de kans kregen om met de koningin te spreken en hun ervaringen te delen. Haar bezoek laat een blijvende indruk achter en inspireert cursisten en vrijwilligers om vooral samen de Nederlandse taal te blijven oefenen.

Foto’s © Sylvia Eijking/Taal aan Zee:

Foto’s © Melanie Samat/Taal aan Zee:

Het koninklijk bezoek in de media:

  • Een video-opname van 15 minuten RoyalTV door Rick Evers (YouTube): Máxima wilde verbeterd worden in haar taal – koningin bezoekt Taal aan Zee In winderig Den Haag:

Overige media: