Maatjes gezocht via het Oranje Fonds

De komende drie weken doet Taal aan Zee mee aan de landelijke mediacampagne van het Oranje Fonds om potentiële maatjes te enthousiasmeren om maatje te worden. Juist in deze moeilijke en onzekere tijden hebben veel mensen behoefte aan een maatje.

Hoe mooi zou het zijn als we via deze campagne nieuwe taalcoaches kunnen koppelen aan een kwetsbare anderstaligen in Den Haag die vaak nergens anders terecht kunnen om de taal te oefenen?

Wil jij wekelijks thuis bij een anderstalige Nederlandse les geven?

Als taalcoach thuisles geef je thuis of dichtbij huis Nederlandse les aan kwetsbare anderstalige(n) in Den Haag die (nog) niet in staat zijn om Nederlandse les op locatie te krijgen. We zoeken o.a. taalcoaches die thuisles kunnen geven aan migranten met een visuele beperking. De tijdsinvestering is 4 uur per week. Kijk hier voor de vacature.

Thuisleskoppel Bayan en Wilma

Of wil je taalmaatje worden en Nederlands oefenen met een vluchteling?

Als (online) taalmaatje oefen je online of fysiek met een vluchteling op een laagdrempelige, speelse en informele manier de Nederlandse taal in de praktijk. Gemiddeld is dat 1 keer per week, tussen de anderhalf en twee uur. Kijk hier voor de vacature.

Taalmaatjes Kees en Mohamad