Manifestatie Welkom Hier – Vluchtelingen – Lokale Initiatieven – Debat op zondag 7 februari

160114_fotobalk-wordpress-website_welkomhier

Zondag 7 februari
12:00 tot 17:00 uur

Theater aan het Spui en het Filmhuis Den Haag
Gratis entree en deelname

Klik hier voor het programma

Veel vrijwilligers in de regio zetten zich op diverse manieren in voor vluchtelingen, ze geven taallessen (zoals de vrijwilligers van Taal aan Zee), leren Syriërs fietsen, zamelen spullen in of gaan samen sporten. Al die initiatieven samen laten zien dat het draagvlak voor de komst van mensen uit conflictgebieden in Nederland groot is. Tijdens de manifestatie Welkom Hier op zondag 7 februari in het Theater aan het Spui en het Filmhuis Den Haag maken we dit draagvlak zichtbaar en delen experts, ervaringsdeskundigen en diverse performers hun visies op het vluchtelingenvraagstuk. Kom kennis maken met lokale initiatieven van vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die voor oorlog en geweld uit hun land gevlucht zijn en doe mee aan het debat. 

Vrijwillige docenten/taalcoaches van Taal aan Zee zijn aanwezig op de vrijwilligersmarkt in de foyer van Theater aan het Spui. Vrijwilliger Lisa Koolhoven gaf les in de noodopvang voor asielzoekers en vluchtelingen (Bezuidenhout) en vertelt een mooi ervaringsverhaal om half drie in de kleine zaal van het Theater aan het Spui.

Meer informatie: www.welkomhier.nl.

Welkom Hier is een gezamenlijk initiatief van Justice and Peace Netherlands, Fonds 1818, Het Nutshuis en Human Security Collective.

WelkomHier 600x400

Foto (balk) is eigendom van Welkom Hier.