Mooie schenking medewerkers Pels Rijcken aan Taal aan Zee

cheque

Jaarlijks schenkt een deel van de medewerkers van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn de waarde van hun kerstgeschenk aan een goed doel. Dit jaar was het thema: actueel, educatie en Den Haag en is de keuze op Taal aan Zee gevallen (met dank aan medewerker Peter van Kippersluis die ons heeft voorgedragen). Daar zijn wij blij mee. Eerdere schenkingen zijn onder meer aan Stichting Dushihuis Den Haag (www.denhaag.dushihuis.nl) en Stichting Beletu (www.beletu.nl) gedaan.

Op woensdag 21 december werd de cheque uitgereikt. Namens Taal aan Zee waren coördinator Eva de Bruijne, stagiaire Marjolein Maljaars en taalmaatjeskoppel Nigussie Teklay Habte en Annelotte Lutterman aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Het bedrag dat op de cheque stond was geweldig: 4340 euro!
We zijn erg blij met deze gift en zullen ervoor zorgen dat het geld goed besteed wordt.

Tijdens het verhaal van taalmaatjes Annelotte (vrijwilliger en student bestuurskunde) en Nigussie (oud-cursist Taal aan Zee en inmiddels gestart met het schakeltraject van de Haagse Hogeschool) werd het even stil. Annelotte vertelde dat Nigussie eerst verlegen was omdat hij niet wist wat hier gebruikelijk is en hoe mensen zouden reageren. Daarom deelde ze veel met hem over de Nederlandse cultuur. Van die verlegenheid hebben wij vanmiddag niet veel gemerkt. Nigussie heeft tientallen medewerkers van Pels Rijcken geïmponeerd met zijn bijzondere verhaal. Dat is wel een compliment waard. Zeker omdat hij (zo grapte hij) normaal nieuwe woorden altijd eerst uitprobeert op Annelotte, voordat hij ze in het ‘echt’ gebruikt. Nu had hij niet eens op zijn speech geoefend! Taalmaatje Annelotte keek trots toe hoe Nigussie zich prima redde in het Nederlands.