Taal aan Zee heeft haar vrijwilligersbeleid helemaal op orde

“Een goed vrijwilligersbeleid zorgt voor een stabiele basis”

Eline van Oord van Taal aan Zee is geïnterviewd door Sophie van Eck van PEP Den Haag over het behalen van het landelijke keurmerk van NOV Vrijwillige Inzet Goed Geregeld.

“Eline was betrokken bij het traject voor Vrijwillige Inzet Goed Geregeld bij Taal aan Zee. “Een goed vrijwilligersbeleid geeft je organisatie een stabiele basis. Vrijwilligers zijn blij dat het bij ons goed geregeld is en blijven dan ook graag aan de slag bij ons. Sommige vrijwilligers zeggen dat zaken bij ons beter geregeld zijn dan bij hun betaalde werk, dat vind ik een mooi compliment. En daar helpt Goed Geregeld ook echt bij, want je kijkt daardoor weer extra kritisch naar je vrijwilligersbeleid.”

Bij dit traject werden Eline en haar collega’s begeleid door onze adviseur Wai-Kin. Eline: “Het is fijn om een vaste contactpersoon te hebben bij PEP. Soms zit je in je eigen bubbel en dan is het prettig dat iemand van buitenaf even met je meedenkt. Ook hoor ik dan via Wai-Kin welke oplossingen andere organisaties bedenken om hun vrijwilligersbeleid te verbeteren. Dat kunnen wij dan ook toepassen.”

Een goede tip van Eline voor andere organisaties zijn de jaarlijkse meedenkbijeenkomsten bij Taal aan Zee. “Deze bijeenkomsten zijn voortgekomen uit een vorig Goed Geregeld traject. Tijdens deze bijeenkomsten denken vrijwilligers mee over ons beleid. Daardoor voelen ze zich echt betrokken en wij leren er veel van. Want zo komen wij te weten of wat we op papier zetten ook in de praktijk toepasbaar is.”

Online Meedenkbijeenkomst vrijwilligers januari 2021