Taal aan Zee maakt de Tweede Kamerverkiezingen begrijpelijk!

Stichting Taal aan Zee heeft laagdrempelig lesmateriaal over de Tweede Kamerverkiezingen ontwikkeld. Het materiaal is te gebruiken ter ondersteuning van een taalles met informatie over de Tweede Kamerverkiezingen. De tekst en oefeningen worden op een begrijpelijk taalniveau aangeboden.

Het Materiaal Tweede Kamerverkiezingen is te gebruiken voor mensen die zich al enigszins verstaanbaar kunnen maken in het Nederlands. Het is het meest geschikt voor gealfabetiseerden. Een aantal oefeningen is ook geschikt voor analfabeten met een redelijk mondeling taalniveau.

Het doel van het materiaal is nieuwe Nederlanders te betrekken bij de democratie, hen bewust te maken van hun stemrecht en te stimuleren om te gaan stemmen op 22 november 2023.  Maar ook als de deelnemer niet mag stemmen is het interessant omdat het naast de verkiezingen ook gaat over de staatsinrichting van Nederland. Ook stimuleert het materiaal het nadenken en praten over maatschappelijke onderwerpen.

Het digitaal materiaal is voor Haagse organisaties gratis te verkrijgen bij Taal aan Zee.

Voor meer informatie over het lesmateriaal kan je contact opnemen met Annabelle Lock via 070-3456005 of a.lock@taalaanzee.nl.