Taal aan Zee zoekt vrijwilligers die spreekles willen geven aan vluchtelingen

Vacature vrijwilliger ‘Groepsdocent Spreekvaardigheid NT2’

Voor de start van nieuwe lestrajecten spreekvaardigheid in de regio Zuid-Holland zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om met volwassen asielzoekers en vluchtelingen aan de hand van dagelijkse thema’s te oefenen met gesprekken. Vooral het gebruik van de Nederlandse taal in de praktijk en het contact met Nederlanders staan centraal in de lessen.

Vind je het leuk om te werken met getalenteerde vluchtelingen die zich voorbereiden op een studie in Nederland? Of wil je statushouders die nog niet zo lang hier wonen helpen zich beter thuis te voelen in onze maatschappij?

Je geeft één dagdeel per week zelfstandig spreekles aan een groep van maximaal 10 cursisten. Ervaring is niet vereist. Vanzelfsprekend vragen we dat je open staat voor andere culturen en levensopvattingen. Meld je dan aan als vrijwilliger. Kijk hier voor de vacature ‘Groepsdocent Spreekvaardigheid NT2’ met meer informatie over de leslocaties, het functieprofiel en de aanmeldprocedure.

Project Spreekvaardigheid

Deze lessen spreekvaardigheid zijn tot stand gekomen dankzij de steun van het Oranje Fonds (‘initiatieven voor vluchtelingen’). De lessen zijn bedoeld voor volwassen asielzoekers en vluchtelingen  die zich beter willen redden in onze maatschappij, tijdens een opleiding of op hun (vrijwilligers)werk.

Taal aan Zee biedt de groepslessen spreekvaardigheid Nederlands (van beginners tot vergevorderden) aan in samenwerking met maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen op verschillende locaties, zoals bij het Asielzoekerscentrum Rijswijk, de voorbereidende trajecten van Mondriaan, Erasmus Universiteit, Haagse Hogeschool én groepslocaties voor statushouders.

 

Meer informatie?

Neem contact op met:

Eva de Bruijne – unitcoördinator Taal aan Zee Centraal
Taal aan Zee
Brouwersgracht 50
2512 ER  Den Haag
070-3456005
e.debruijne@taalaanzee.nl (maandag, dinsdag, donderdag)
www.taalaanzee.nl