Taalmaatjes op bezoek bij Rotary Club Rijswijk-Ypenburg

Vorige week waren twee taalmaatjeskoppels te gast bij RC Rijswijk-Ypenburg. Het doel was om vrijwillige taalmaatjes te werven. Taalmaatjeskoppels Tamim en Henry (foto 1) en Tarek en Jan Pieter (foto 2) vertelden over hun persoonlijke ervaringen.

Hoe hebben Tamim en Tarek, nadat ze moesten vluchten, hun leven in Nederland opgepakt? En hoe hebben hun maatjes Henry en Jan Pieter hen daarbij kunnen helpen?

Met de hulp van hun taalmaatjes zijn beide deelnemers actief in het apothekersvak.
Tamim (28 jaar) zit weer in de schoolbanken en doet nu opleiding voor apothekersassistent. Zijn taalmaatje Henry heeft hem o.a. goed geholpen met het inwinnen van informatie en inschrijven.
Tarek (48 jaar) was al apotheker. Zijn taalmaatje Jan Pieter is met hem op een ware ‘kruistocht’ om hem weer als apotheker aan het werk te krijgen. Jan Pieter helpt hem nu om bij een universiteit in te schrijven, zodat Tarek daar zijn master degree kan halen.

Donatie
Geheel onverwacht ontvingen wij op dezelfde avond een donatie van 250 euro. Met het geld gaan we activiteiten voor taalmaatjes organiseren. Hartelijk dank Rotary Club Rijswijk-Ypenburg voor deze mooie donatie!
En wie weet melden zich ook nog nieuwe vrijwilligers aan 😉.