Vacature taalvrijwilliger in bibliotheek Schilderswijk

Elke week kunnen anderstaligen (inburgeraars, oudkomers, vluchtelingen, expats) en vrijwilligers elkaar in de bibliotheek ontmoeten om samen Nederlands te spreken. “Taal in de bibliotheek” is een samenwerking van Taal aan Zee met de bibliotheek. Om deze taalbijeenkomsten te begeleiden zijn we op zoek naar vrijwillige taalcoaches.

Bibliotheek Schilderswijk zoekt per direct voor de donderdagmiddag 13.00-15.00 uur een taalvrijwilliger die met een wisselend groepje taalleerders aan de slag gaat met een leervraag van de deelnemers. Dit is vaak spreken maar kan ook betrekking hebben op grammatica-onderwerpen of het lezen teksten. In de bibliotheek zijn boeken waaruit je oefeningen kunt halen. Er is geen vast omlijnd programma; als taalvrijwilliger moet je flexibel zijn en in staat zijn taalonderwerpen uit te leggen.

Kijk hier voor de vacature.

Interesse?

Lijkt het jou leuk om in de bibliotheek in een ongedwongen sfeer anderstaligen op weg te helpen met spreekvaardigheid? Meld je dan aan voor een intakegesprek met Inge van der Schoot. Bel 070-3456005 of stuur een mail aan: i.vanderschoot@taalaanzee.nl.