Vacature taalvrijwilliger Voel je goed!

Wil jij volwassenen helpen gezonder te worden? Word dan taalvrijwilliger bij Voel je goed! Na een training van vier dagdelen, die op 6 november 2017 start, ben je in staat om een groepje deelnemers te begeleiden bij het beter leren begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid.

Wat is “Voel je goed!”?

Voel je goed! is een aanpak waarmee volwassenen met overgewicht hun gezondheid kunnen verbeteren. Het gaat om mensen die moeite hebben met taal en daardoor met het verwerken van gezondheidsinformatie. Alle deelnemers van Voel je goed! zijn cliënt van een diëtist van wie ze eet- en beweegadviezen ontvangen. Daarnaast volgen ze in kleine groepjes (maximaal 4 personen) taalgerichte praktijklessen van een vrijwilliger om informatie beter te leren begrijpen. Voel je goed! is een project van Stichting Lezen & Schrijven, mede mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra, Lidl en Fonds Taal maakt gezonder.

De functie
– Je begeleidt een groep van 4 volwassenen bij 20 wekelijkse bijeenkomsten in Den Haag.
– Tijdens de Voel je goed!-cursus werk je met professioneel ontwikkeld lesmateriaal over gezonde voeding, koken, over bewegen en andere zaken die met gezond leven te maken hebben.
– Je groep deelnemers wisselt ervaringen en tips uit vult een eetdagboek in, maakt een beweegplan, schrijft vragen op voor de diëtist en nog veel meer. Het is jouw taak om deelnemers hierbij te begeleiden en te helpen hun gezondheidsvaardigheden te verbeteren.
Functie-eisen
– Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
– Je kunt zelfstandig werken
– Je bent geïnteresseerd in gezondheid, voeding en bewegen
– Je bent gemotiveerd om andere mensen te helpen gezonder te worden en te blijven
– Je denkt en werkt op mbo-4-niveau of hoger
– Je bent bereid deel te nemen aan scholing en training
– Je bent het komende halfjaar één dagdeel per week beschikbaar
Wat heeft Taal aan Zee jou te bieden?
– een prettige werksfeer en ontmoetingen met bijzondere mensen
– ondersteuning, scholing en training door professionele medewerkers
– vergoeding van reiskosten
– WA- en ongevallenverzekering tijdens je vrijwilligerswerk
Interesse?
Meld je dan aan voor een intakegesprek met Inge van der Schoot. Bel 070-3456005 of stuur een mail (met motivatie en c.v.) aan: i.vanderschoot@taalaanzee.nl.