Vrijwilligers gevraagd voor Taal in de bieb

“Taal in de bieb” is een samenwerking van Taal aan Zee met de bibliotheek. Elke week kunnen anderstaligen en vrijwilligers elkaar in de bibliotheek ontmoeten om samen Nederlands te spreken. Om deze taalochtenden/avonden te begeleiden zijn we op zoek naar vrijwillige taalcoaches.

Goed nieuws! Taal in de bieb wordt uitgebreid en daarom zoeken wij extra taalvrijwilligers.

  • Vanaf januari 2017 komt Taal in Bieb ook in de Centrale bibliotheek. Elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur kun je als taalvrijwilliger Nederlands oefenen met anderstaligen.
  • Bibliotheek Escamp vraagt taalvrijwilligers voor vrijdagen van 10-11.30 uur.
  • Bibliotheek Schilderswijk zoekt voor de dinsdagavond 18.30-20 uur een taalvrijwilliger die met een wisselend groepje taalleerders aan de slag gaat met een leervraag van de deelnemers. Dit zijn vaak grammatica-onderwerpen of het samen lezen teksten. In de bibliotheek zijn boeken waaruit je oefeningen kunt halen. Er is geen vast omlijnd programma; Als taalvrijwilliger moet je flexibel zijn en in staat zijn taalonderwerpen uit te leggen.
  • Bij Bibliotheek Laak kunnen nieuwe taalvrijwilligers op maandagmorgen van half 10 tot 11 uur anderstaligen begeleiden.

Kijk hier voor meer informatie over de vacature van vrijwilliger Taal in de bieb (nieuwe locaties: o.a. Centrale bibliotheek en Laak).

Hapjes eten tijdens de Kookboekweek 2015.

Hapjes eten tijdens de Kookboekweek 2015.