Webinars voor taalvrijwilligers: “Iedereen actief!” en “Uitspraak NT2”

Landelijke koepel voor vrijwillige taalcoaching aan anderstaligen (NT2), Het Begint met Taal, ondersteunt taalcoachorganisaties met materiaal, trainingen, deskundigheid, advies en informatie over vrijwillige taalcoaching aan anderstaligen. Zij organiseren dit jaar nog twee webinars voor taalvrijwilligers.

  • 15 december: webinar “Iedereen actief!” Over actieve werkvormen voor taalcoaching

Als vrijwilliger heb je verschillende manieren om je deelnemer te begeleiden. Je kunt met hem praten over het dagelijks leven of bijvoorbeeld SpreekTaal gebruiken. Maar daarnaast wil je soms ook wat anders met de cursisten die je begeleidt. Wat doe je bijvoorbeeld om de woordenschat van een bepaald thema nog een keer te herhalen? Wat kun je doen om luisteren en spreken op een andere manier aan te pakken? In deze webinar maak je kennis met en ervaar je verschillende werkvormen, onder andere uit het boek Actief met taal. Je krijgt uitleg waarom deze werkvormen goed werken en op welk moment je ze kunt gebruiken. Zo kun je met nieuwe inspiratie weer aan de slag!

Kijk hier voor meer informatie.

Klik hier om je aan te melden voor de webinar van 15 december 2015 van 19:00 tot 20:00 uur.

  • 16 december: webinar Uitspraak NT2

De uitspraak van het Nederlands is vaak een struikelblok voor anderstaligen. Wil je weten:
– wat verstaanbaar spreken precies inhoudt;
– wat de Nederlandse uitspraak zo moeilijk maakt voor een anderstalige;
– hoe je je anderstalige kunt helpen bij het uitspreken van lastige klanken?

Dan is het een goed idee om mee te doen met de webinar van Marieke Goedegebure over Uitspraak NT2! Deze webinar is alleen te volgen door wie zich heeft ingeschreven. In de webinar besteden we ook aandacht aan het geven van feedback op de uitspraak en de invloed van verschillende talen op de uitspraak van het Nederlands. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier om je aan te melden voor de webinar van 16 december 2015 van 19:00 tot 20:00 uur.