Welkom bestuurslid Joëlla van Rijn

Joëlla van Rijn is sinds januari 2020 bestuurslid en secretaris van het bestuur van Taal aan Zee. Zij neemt de vrijwilligersfunctie over van Ingrid Sijlbing die jarenlang verbonden was aan Taal aan Zee en voorganger Wereldvenster.

Joella stelt zich in het kort aan je voor.

“Ik ben kort geleden in Den Haag komen wonen. Ik werk bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken als adviseur internationale samenwerking en ontwikkelingssamenwerking. Mijn volwassen dochters wonen allebei in de buurt en Den Haag heeft een open cultuur waarin je snel contacten maakt. Daardoor voelde ik me al een echte Hagenees/naar!

  • Wat doe je binnen Taal aan Zee?

Ik denk als bestuurslid mee over alle voorkomende onderwerpen en als secretaris maak ik de vergaderagenda’s en schrijf ik brieven namens het bestuur. Ik bewaak de inschrijving van Taal aan Zee bij de Kamer van Koophandel en zorg ervoor dat onze jaarplanning op rolletjes loopt.

  • Wat is je motivatie voor dit werk?

Kortweg zou ik kunnen zeggen: ik houd van mensen en ik houd van taal. Door mijn werk bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken kom ik veel in aanraking met mensen uit andere culturen en in verschillende lagen van de bevolking. Ik denk dat ik die ervaring kan inzetten als bestuurslid. Daarnaast vind ik het erg leuk om nu in een stad te wonen waar veel culturen samenleven. Taal is natuurlijk dé ingang om elkaar te leren kennen en ik ben heel enthousiast over de manier waarop Taal aan Zee mensen bij elkaar brengt.”