Werk zoeken

Speciaal voor cursisten en deelnemers (taalmaatjes) die werk zoeken, vind je hieronder verschillende handige links en informatie.

Hoe kun je werk vinden?

Wil je eerst rustig ervaring opdoen in Den Haag? Via PEP Den Haag Doet kun je starten met vrijwilligerswerk in Den Haag.

Kijk hier naar filmpjes

Let op! Als je een uitkering ontvangt van de gemeente Den Haag, moet jij de wijzigingen in de werksituatie altijd melden bij de afdeling SZW van de gemeente.

Contact met SZW

Heb je vragen voor sociale zaken en werkgelegenheidsprojecten in Den Haag? Wil je iemand spreken? Bel dan de klantenservice SZW op (070) 353 75 00. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Heb je meer hulp nodig?

Service punt XL

In Den Haag kun je op veel plekken naar een servicepunt voor al je vragen over werk.

https://www.denhaag.nl/nl/zorg-en-ondersteuning/servicepunt-xl-voor-informatie-advies-en-hulp.htm#Voor_welke_hulp_kan_ik_naar_ee-anchor

Advies- en informatiebalie

Heb je hulp nodig bij jouw aanvraag voor een bijstandsuitkering? Of heb je vragen over regelingen voor mensen met een laag inkomen? Kom dan naar een Advies- en informatiebalie.

Hulp bij laag inkomen

Op deze pagina vind je info over Ooievaarsregelingen voor iedereen met een laag inkomen, en speciale regelingen voor mensen met kinderen, langdurig zieken en mensen met een beperking en voor ouderen.

Alle kinderen gelijke kansen

Stichting Leergeld Den Haag is er voor kinderen van 4 t/m 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. We geven hulp in natura. Ouders of verzorgers kunnen bij Leergeld Den Haag een aanvraag indienen om hun kind te laten meedoen met sport, school of een culturele activiteit.


Vergroot jouw kans op werk

We zochten uit waar veel werk is en waar juist niet. Als er in jouw beroep weinig werk is, dan kunt je misschien in een ander beroep aan de slag. Met onze tips vergroot je jouw kans op een nieuwe baan.

Refugee Talent Hub

De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar met betaalde banen als doel.

Wil jij je kans op een baan vergroten? Meld je aan voor een van deze activiteiten.

UAF

Het UAF helpt vluchtelingen op weg met advies, begeleiding, financiële steun en door de inzet van hun netwerk.

https://www.uaf.nl/

WijkLeerbedrijf Schilderswijk

Leren en werken in de zorg

Bij het WijkLeerbedrijf in de Schilderswijk kan een Hagenaar die in de thuiszorg wil werken aan de slag. De voorkeur gaat uit naar mensen met een bijstandsuitkering. 

Voor maximaal 1 jaar behoud je de uitkering tijdens de MBO1-opleiding en stage. Hierna ga je aan het werk in de thuiszorg, meestal bij de organisatie waar zij stage hebben gelopen.

Baankans

Ben jij opzoek naar een unieke kans om jouw talenten en ambities te ontdekken bij de leukste bedrijven in Den Haag? Met Baankans gaan wij samen met jou opzoek…

Wil je je aanmelden voor Baankans!? Dat kan bij de wijkorganisaties AllekantenBij BetjeNour+ en HWP10.

Kiran Lachman is onze contactpersoon.

Je kunt hem op dinsdag, woensdag of donderdag bellen op: 06 – 1128 5613 of

mailen: kiran.lachman@socialclubdenhaag.nl

Refugee Start Force

REFUGEE START FORCE is a network and recruitment platform for newcomers, locals, organisations and companies in the Netherlands.

https://refugeestartforce.eu/

Talentcoach

Op weg naar jouw dromen

Zit het financieel tegen maar wil je wel graag werken aan je toekomst?

Speciaal voor jou bieden wij coachtrajecten en trainingen. Zoals LEF op de arbeidsmarkt. Leer hoe je meer uit je leven kunt halen en ontdek je talenten.

WERK-portal.nl 

Hier vind je gratis online programma’s die jou helpen bij het zoeken naar werk en om lekker aan het werk te blijven. Ook zijn er programma’s over taal, omgaan met de computer en social media. Je kiest zelf waar je mee wilt oefenen!

https://werk-portal.nl/#/programmas

Duo for a job

DUO for a JOB is geboren vanuit twee observaties:

  • De toegang tot de arbeidsmarkt voor jongeren met een migratieachtergrond is in Nederland ongelijk.
  • In Nederland worden mensen boven de 50 jaar geconfronteerd met een gebrek aan waardering voor hun vaardigheden en ervaring.
  • DUO for a JOB is een intergenerationeel mentorprogramma waarbij jongeren die op zoek zijn naar werk (mentees) ondersteund worden door vijftigplussers (mentoren) om zo de kansen van de jongere op een baan te vergroten.

Carrièreboost

Carrière Boost Den Haag is een stichting dat in samenwerking met de Gemeente Den Haag STiP-banen creëert.

STIP- staat voor Sociaal Traject in Perspectief. Het doel is dat STIP-werknemers
doorstromen naar een reguliere baan. Goede begeleiding en scholing zijn daarvoor belangrijk.

Vragen kun je stellen aan jobcoach Shehnaaz Rahamat via 06-21421674 of shehnaaz.rahamat@jeugdwerk.nl

Finance Traineeship of IT Traineeship bij Motopp

Voor Finance Traineeship worden deelnemers gezocht met een afgeronde hogere opleiding (vanaf hbo-niveau) en B2 Nederlands taalniveau. Het traineeship leidt tot een fulltime carrière als Schadebehandelaar, bij een partner in Zuid-Holland.

Het traineeship duurt 6 maanden en is fulltime. Het programma is kosteloos en 100% van de reiskosten en (indien nodig) een laptop worden vergoed.

Gedurende het traineeship krijgen deelnemers nog niet betaald.