Wil jij met Beza in gesprek over eten koken?

Beza: “Ik vind het leuk om mensen uit te nodigen om samen te eten.”

Wil jij met Beza in gesprek over eten koken?

Beza is in Ethiopië geboren, krijgt les bij Taal aan Zee en  houdt van koken. Zij houdt van het maken van de traditionele Ethiopische Injera.

“Noem de Injera alsjeblieft geen pannenkoek. Ik ben er twee dagen mee bezig geweest.”

Zij wil graag de Nederlandse taal beter beheersen en met jou praten over eten koken. 

Op vrijdagmiddag 23 november kun je met Beza in gesprek in de winkel van Omar Munie op het Noordeinde 64 in Den Haag.

Kijk hier naar haar verhaal.

Kijk hier naar haar filmpje.

Campagne

Zeshonderdduizend anderstaligen kunnen door hun taalniveau niet voldoende meedoen.

Het Begint met Taal lanceert samen met Taal aan Zee, 159 andere taalvrijwilligersorganisaties en 15.000 vrijwilligers de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’.

Ga in gesprek met Erfan, Beza, Mohanad en/of Allaa en andere anderstaligen over gedeelde hobbies. Om zo elkaar écht te ontmoeten. Zij willen graag met iemand in gesprek – zodat ze mensen leren kennen en hun Nederlands oefenen. Dit kunnen ze niet alleen. Wil jij met hen in gesprek?

Je kunt in gesprek op vrijdag 23 en zaterdag 24 november in Den Haag:

Taalcoaches gezocht

Met de campagne wil Het Begint met Taal ook meer mensen enthousiasmeren om taalcoach of coördinator te worden. Wij kunnen je hulp heel goed gebruiken.

Kijk hier voor de vacature taalcoach bij Taal aan Zee.

Locatie

De ‘Wil jij met mij in Gesprek?’ pop-upwinkel is bij Omar Munie op het Noordeinde 64. De in Somalië geboren ondernemer Omar Munie kwam als kind naar Nederland. Hij leerde de taal aan de keukentafel van zijn buurvrouw. Omar werd succesvol tassenontwerper. Hij stelt zijn pand ter beschikking voor de campagne

Omar Munie: “Ik heb mijn droom kunnen waarmaken doordat ik in contact kwam met mensen die me verder hielpen en ik de kans kreeg een netwerk op te bouwen. Dat gun ik iedereen.”