Word online Taal-aan-Zee-maatje!

Het team van Taal aan Zee zoekt online taalmaatjes.

Als taalmaatje help je online een vluchteling of asielzoeker met het oefenen van de Nederlandse taal. Jullie spreken per week 1 of 2 keer af via videobellen met WhatsApp of Skype. Zo bied jij je maatje de kans om Nederlands te spreken.

Met behulp van verschillende tips en oefeningen werk je samen stap voor stap naar uitbreiding van de woordenschat en de zelfredzaamheid van je maatje. Je oefent door bijvoorbeeld samen de krant te lezen of een filmpje te kijken en dat te bespreken.

Ben jij digitaal vaardig en heb je een goede beheersing van het Nederlands? En ben je bereid en in staat om op een open en vriendelijke manier te communiceren en je taalgebruik aan te passen aan het niveau van de deelnemer(s)? Kijk dan hier voor de vacature.

Bericht 15 april 2020: Hartelijk dank voor alle enthousiaste reacties. Veel nieuwe online taalmaatjes hebben het team van Taal aan Zee vrijwilligers inmiddels versterkt. Dat betekent dat er nu voldoende nieuwe taalmaatjes geworven zijn en de vacature (tijdelijk) komt te vervallen.