Basistraining van taalvrijwilligers

Taal aan Zee voert sinds het begin van dit schooljaar de basistraining voor alle taalvrijwilligers in Den Haag uit voor Stichting Lezen & Schrijven. Tevens verzorgen wij in opdracht van de gemeente (via Mondriaan) de matching van de taalvrijwilligers met de organisaties.
Deze basistraining wordt gegeven bij Taal aan Zee op de Brouwersgracht en bestaat uit vier bijeenkomsten over het geven van Nederlandse les aan laaggeletterden en/of anderstaligen (NT1 en NT2). In de eerste (start) bijeenkomst wordt aandacht besteed aan jouw rol als taalvrijwilliger, leerstijlen en interculturele communicatie. In de vervolgtraining wordt gekeken naar het onderwijzen van de deelvaardigheden lezen, schrijven en spreken.

Iedereen die actief is als taalvrijwilliger of vrijwilligerswerk wil gaan doen kan zich hiervoor aanmelden. Deelname is gratis. Aan de eerste vier startbijeenkomsten hebben bijna 40 mensen deelgenomen. Op 16 oktober wordt de tweede training afgerond.

Tot en met december van dit jaar vinden nog vier trainingen plaats. De volgende startbijenkomsten zijn op 29 oktober (met trainingsdagen op: 17, 24 november en 1 december) en 3 november (met trainingsdagen op 30 november, 7 en 14 december). Heb je als vrijwilliger bij Taal aan Zee nog niet eerder aan een basis of introductietraining deelgenomen en ben je geïnteresseerd, dan kun je je aanmelden via info@taalaanzee.nl.

Eva de Bruijne en Annabelle Lock