Leuke activiteiten tijdens de Haagse Week van Lezen en Schrijven

Van donderdag 8 tot en met woensdag 14 september vindt de Haagse Week van Lezen en Schrijven plaats.

Samen met stichting Lezen en Schrijven, de gemeente Den Haag en de Haagse taalketen vraagt het team van Taal aan Zee extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. In Den Haag heeft 24% van de volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite om bijvoorbeeld de computer of mobiele telefoon te gebruiken. Daarom organiseert de Haagse Taalketen van donderdag 8 tot en met woensdag 14 september de Haagse Week van Lezen en Schrijven.

Tips van het team van Taal aan Zee

Ontdek wat er tijdens deze week in Den Haag te doen is. We geven een paar tips:

  • Van maandag 12 september tot en met vrijdag 16 september staat in Rijswijk het Glazen Radiohuis. Vanuit deze locatie wordt er middels radio-uitzendingen aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Luister hier naar de uitzendingen vanuit het Glazen Huis.

Kom luisteren naar live muziek van het Residentie Orkest en vier de opening samen met ons! Kinderen zijn ook van harte welkom. Van 17:00 tot 18:00 uur in Bibliotheek Bouwlust. Kijk hier voor alle informatie.

  • Kom je op zondag 11 september 2022 naar het ‘Concert voor Transvaal’? Geniet in eigen wijk van klassieke klanken! Het Residentie Orkest Den Haag speelt van 15:00 tot 16:00 uur in JulianaPlaza speciaal voor alle inwoners van Transvaal. Het concert is gratis, aanmelden doe je door een email te sturen naar info@julianaplaza.nl. Er zijn maximaal 4 kaarten beschikbaar per persoon.

De Taal+ school, Taal aan Zee en het Taalhuis laten zien wat je allemaal kunt leren in Den Haag. Kijk hier voor alle informatie.

Deze middag zijn er twee inspirerende workshops en een informatiemarkt, over letters, woorden, lezen en schrijven! De workshops zijn gratis, en wij zorgen voor iets lekkers. Kijk hier voor alle informatie.

Iedere dag is er voorleespret in de Haagse bibliotheken. Lees hier verder.

Op woensdag 14 september is het succesvolle SamenSpraak Taalcafé weer geopend in de Centrale Bibliotheek aan het Spui van 17.30 tot 19.30 uur. Iedereen is welkom, vooral anderstaligen en Nederlanders die het leuk vinden een praatje met hen aan te knopen om hen zo de gelegenheid te geven onze taal te spreken.

Om aan te sluiten bij de nationale Week van lezen en schrijven waarin aandacht gevraagd wordt voor laaggeletterdheid, is eenmalig gekozen voor de tweede woensdag van september. Hierna zal het Café iedere eerste woensdag van de maand open zijn van 17.30 tot 19.30 uur.

Kijk hier voor alle info over het taalcafé.

Kijk hier voor de activiteiten van Bibliotheek Den Haag.